Adunarea Sectorului Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, cu participarea reprezentanţilor presei ortodoxe din republică

1050

Miercuri, 7 decembrie, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al întregii Moldove, în sala sinodală din incinta Reşedinţei mitropolitane din mun. Chişinău, a avut loc Adunarea Sectorului Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, cu participarea reprezentanţilor presei ortodoxe din republică.

Şedinţa a început cu un cuvânt al PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, preşedinte al Sectorului Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, care a vorbit despre deontologia comunicării pastorale în internet, axându-se pe ideea unui dialog interactiv cu credincioșii, inclusiv şi prin intermediul comunicării online.

Au urmat câteva comunicări la tema experienţei pastoraţiei în mediul online:

Iulian Proca, jurnalist, producător TV – „Presa Ortodoxă din Rep. Moldova, realizări şi perspective. Există sau nu jurnalism ortodox?”
Arhim. Augustin (Zaborosciuc) – „Cum e să fii misionar în reţelele sociale.”
Ierom. Savatie (Baştovoi) – „Tu ştii că te iubesc. 150 de sonete de Dumitru Ichim.”
Prot. mitr. Octavian Moşin – „Pericolul comunicării online.”
Pr. Constantin Cojocaru – „Discursul public al unui preot.”
Ioan Găină, scriitor, publicist – Lanasarea сalendarului pentru anul 2017 – „Vrednici Ostenitori ai Bisericii”.
Şedinţa a continuat cu discuţii tematice în care au fost abordate şi propuse un şir de măsuri pentru eficientizarea, îmbunătățirea și consolidarea jurnalismului religios din ţara noastră.

La final, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, împreună cu Pr. Mihail Bortă, redactor-şef al portalului Moldova Ortodoxă – www.ortodox.md au înmânat diplome de merit participanţilor pentru aportul considerabil în dezvoltarea presei ortodoxe autohtone.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole Asemănătoare
1026

Adunare cu slujitorii din cuprinsul blagociniilor Briceni și Ocnița

Clericii din cadrul blagociniilor de Briceni și Ocnița s-au întrunit joi, 24 martie 2016, la Centrul eparhial din orașul Edineț pentru a prezenta rapoartele de dare de seamă pentru trimestrul I al anului 2016 și pentru a participa la Adunarea ordinară prezidată de către Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni. La început Ierarhul […]

Articole postate de același autor