Întâlnirea Episcopatului Bisericii Ortodoxe din Moldova cu Sanctitatea Sa Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii

485

6 mai 2021, în Duminica Sfintelor Femei Mironosițe, după Sfânta Liturghie, a avut loc întâlnirea Episcopatului Bisericii Ortodoxe din Moldova cu Sanctitatea Sa Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii.

La evenimentul care sa petrecut în Catedrala Patriarhală „Hristos Mântuitorul” din orașul Moscova, au participat: Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, ÎPS Ilarion, Mitropolit de Volocolamsk, președintele Departamentului pentru Relații Externe Bisericești a Patriarhiei Ruse, ÎPS Dionisie, Mitropolit de Voscresenk, șeful Direcției executive a Patriarhiei Ruse, ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, ÎPS Anatolie, Arhiepiscop de Cahul și Comrat, ÎPS Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, ÎPS Marchel, Arhiepiscop de Bălți și Fălești, ÎPS Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, PS Siluan Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove și Protoiereul Nicolae Balașov, vice-președintele Departamentului pentru Relații Externe Bisericești a Patriarhiei Ruse.

În cadrul discuției frățești, Patriarhul Kiril i-a felicitat pe arhiereii care au fost avansați în treapta de arhiepiscop, urându-le ajutor de la Domnul în slujirea pastoral-misionară.

Totodată, Patriarhul a mulțumit Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, Episcopatului BOM și poporului bine-credincios al Moldovei, pentru efortul depus la păstrarea unității Bisericii Ortodoxe din Moldova.

La fel, au fost puse în discuție mai multe aspecte legate de viața bisericească din Moldova și a moldovenilor din Diaspora.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

cu referire la patriarchia.ru

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
718

Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti

Sfântul Ierarh Nifon, Mitropolitul Ţării Româneşti († 1508) Acest fericit şi prea înţelept ierarh al Bisericii lui Hristos s-a născut prin anii 1435-1440 în Peloponez (Grecia), din părinţi binecredincioşi. După ce învaţă carte, se face călugăr şi se retrage la linişte în Muntele Athos, nevoindu-se în Mănăstirile Cutlumuş, Marea Lavră şi Dionisiu. În anul 1483 […]


Foto