Întâistătătorul BOM a participat la ultima din anul 2019 ședință a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

157

Joi, 26 decembrie 2019, la reședința Patriarhală și Sinodală de la Mănăstirea „Sfântul Daniel”, din orașul Moscova, sub președinția Sanctității Sale Patriarhul Chiril a avut loc ultima din anul 2019 ședință a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

La lucrările înaltului for a participat, în calitate de membru permanent, ÎPS Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove.

Sfântul Sinod a abordat diverse aspecte ale vieții eclesiale, făcând bilanțul activităților și evenimentelor din ultimul trimestru.

În cadrul întrunirii, Patriarhul a prezentat un raport referitor la vizitele canonice din ultima perioadă, relaţiile cu Bisericile Ortodoxe-surori, activităţile cultural-spirituale, precum şi situaţia regretabilă creată în jurul deciziei Patriarhiei Alexandriei, cu privire la recunoașterea structurii necanonice din Ucraina.

Pentru documentare, vă propunem să accesați linkul:

CONDICILE ședinței Sfîntului Sinod din 26 decembrie 2019

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la http://www.patriarchia.ru/


Articole postate de același autor
596

”Viața creștinului între post și rugăciune” – tema discuției cu enoriașii parohiei Pepeni

Duminică, 24 martie, parohia ”Sf. Arhangheli”, Pepeni, r. Sângerei a organizat o seară duhovnicească cu genericul: ”Viața creștinului între post și rugăciune”. La invitația părintelui-paroh Alexandru Butnaru, a fost prezent pr. Octavian Moșin, președintele Asociației Studenților Creștini Ortodocși. Înainte de prezentarea temei propuse spre discuție, a vorbit clericul bisericii pr. Petru Butnaru, care a împărtășit […]