Adunarea generală a preoților din Vicariatul Orhei

209

Luni, 23 decembrie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei, a avut loc adunarea generală a preoților din Vicariatul Orhei.

Ședința a fost condusă de către Protopul de Orhei, Prot. Mitr. Iulian RAȚĂ, și s-a desfășurat în biserica de iarnă a mănăstirii Curchi cu hramul „Sf. M. Mc. Dimitrie”.

În cadrul ședinței s-au făcut totalizari pentru anul 2019 și s-au trasat sarcini pentru anul 2020. Totodată s-au adus mulțumiri de rigoare tuturor preoților care s-au implicat activ în mărturisirea Adevărului de credință, fiind evidențiate cele mai importante evenimente.

Au fost discutate mai multe subiecte importante precum:

1. Participarea la concertul de colinde, care va avea loc la Palatul de cultură Orhei sub Patronajul Vicariatului de Orhei cât și a consiliului Raional Orhei. Invitați de onoare Irina Loghin și Surorile Osoianu.

2 . Intensificarea activității Departamentului Asistență Socială a Vicariatului în azilurile de bătrâni și centrele pentru copii sau multifuncționale.

3. Pregătirea lăcașelor de cult către Sărbătoarea Nașterii Domnului.

4. Vizitarea de către preoți a gospodăriilor în ajunul Nașterii Domnului și a Botezului și aspecte practice legate de moment.

5. Elaborarea unui plan de acțiuni pentru anul 2020 în fiecare sector din Vicariat în parte.

A urmat rânduiala Spovedaniei, oficiată de către Duhovnicul Vicariatului, Prot. Mitr. Grigorie Postu.


Articole postate de același autor
553

Intră în starea de bucurie, şi binevesteşte, pământule, bucurie mare!

Binevesteşte, pământule, bucurie mare, lăudaţi, ceruri, slava lui Dumnezeu (cântarea a 9-a din Canonul Bunei Vestiri). Ce bucurie i se porunceşte pământului să binevestească? Bucuria mântuirii în Domnul Iisus Hristos. Tot pământul era în doliu adânc, şi deşi aştepta cu încredinţare, însă vreme foarte îndelungată n-a văzut izbavire. In cele din urmă, vestea cea bună […]