Inițiativă de susținere a medicilor din cadrul Spitalului Raional Edinet antrenați în lupta cu COVID-19. Mănăstirea Zăbriceni oferă cazare gratuită

120

Obștea monahală de la Zăbriceni a oferit gratuit, blocul nou construit pentru cazarea pelerinilor (vizitatorilor) din incinta mănăstirii, pentru a fi cazați medicii și asistenții medicali antrenați în lupta cu COVID-19, din cadrul Spitalului Raional Edineț. Inițiativa a fost luată în urma demersului conducerii raionului Edineț. Totodată, medicii vor beneficia și de o masa de 3 ori pe zi.

Decizia dată a fost luată pentru a proteja familiile cadrelor medicale. Securitatea familiei, fiind unul din factorii majori care îngrijorează pe cei care sunt în prima linie. Datorită ajutorului călugărilor de la Mănăstirea Zăbriceni, medicii nu mai sunt nevoiți să doarmă în cabinetele spitalului.

„Vin cu o mulțumire profundă și închinăciune adâncă către arhimandritul Damian și obștea Mănăstirii Nașterii Domnului de la Zăbriceni! Dumnealor au acordat cazare cu alimentare tuturor lucrătorilor medicali din SR Edineț, implicați în lupta cu COVID-19, pentru ca cei din urmă sa-și poată proteja familiile. Vă exprim o mare recunoștință”, scrie șefa secției COVID-19, din cadrul Spitalului Raional Edineț, Aliona Botnari, într-o postare pe pagina de Facebook.

Determinarea călugărilor de la Mănăstirea Zăbriceni să acorde acest sprijin vine din datoria fiecărui om, de a ajuta în aceste timpuri grele. 

„Să profităm de această perioadă dificilă, transformând-o în una de întărire în credință și de înmulțire a dragostei noastre față de Dumnezeu și față de semenii noștri”, este mesajul starețului Mănăstirii Zăbriceni arhimandritul Damian (Burlacu).

Călugării de la Mănăstirea Zăbriceni s-au remarcat și ca pioneri în promovarea și dezvoltarea agriculturii ecologice din Republica Moldova, producând  ceaiurile de Zăbriceni, sub marca Biocamara.

sursa https://agora.md/


Articole postate de același autor
1136

Dacă în inima ta Dumnezeu nu-i pe primul loc, nu-i pe nici unul…

Toate ale omului pornesc de la gândul omului și dacă pornesc toate de la gândul omului, în minte trebuie să-ţi faci rânduială, că dacă nu-ţi faci rânduială în minte, nu-ţi faci rânduială în viaţă. Adică viaţa omului se întemeiază pe gândul omului şi cheia îndreptării omului este în minte. Nu ştiam atunci cuvântul Sfântului Marcu […]