Duminica Femeilor Mironosițe trăită alături de lucrătorii medicali din capitală

159

„Duminica Femeilor Mironosițe a presupus nu doar rugăciune în biserică, dar și un mesaj pe care l-am transmis mai multor lucrători medicali din capitală. Ne-am deplasat la Spitalul Clinic Municipal nr. 1 și la Asociația Medicală Teritorială Buiucani, încercând să mângâiem sufletește doamnele și domnișoarele care activează în aceste instituții, luptând pentru sănătatea mai multor bolnavi, dar și contribuind la nașterea mai multor copilași atât de plăpânzi”, a menționat preotul Octavian Moșin, președinte al Asociației Studenților Creștini Ortodocși.

Și dacă anii trecuți această acțiune era desfășurată de către voluntarii asociației studențești, în această perioadă pandemică părintele a inteționat să meargă și să transmită un mesaj ziditor pentru mai mulți angajați ai sistemului medical. Părintele a vorbit despre importanța mironosițelor în istoria biblică și despre mesajul pe care ni-l transmit aceste femei îmbunătățite duhovnicește, îndemnând femeile de astăzi să le urmeze în pocăință, râvnă, credință și dragoste împărtășită. Pr. Octavian a purat discuții cu conducerea Spitalului Clinic Municipal nr. 1, dl Iurie Crasiuc, director, dl Ion Arteni, vicedirector medical, abordând diverse modalități de susținere moral-spirituală a angajaților instituției.

sursa https://octavianmosin.info/


Articole postate de același autor
3617

Ne pregătim de Postul cel Mare?

De luni, 14 martie, intrăm în Postul cel Mare. Însă pregătirea a început acum trei săptămâni, prin includerea cărții și a perioadei numită a Triodului. Această denumire vine din greacă și înseamnă „trei cântări”, deoarece canoanele ce se citesc la slujbe nu sunt ca în cealaltă perioadă a anului, grupate câte nouă, ci doar câte […]