Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a avut o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, domnul Igor Grosu

233

Luni, 2 august, în a doua parte a zilei, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a primit vizita Preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, domnul Igor Grosu.

La întrevedere a mai participat secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Vadim Cheibaș.

Interlocutorii au discutat despre evoluţia socială din ţară. În context, Mitropolitul Vladimir a reiterat poziţia Bisericii Ortodoxe din Moldova, în vederea păstrării şi promovării valorilor moral-spirituale autohtone. În același timp, Mitropolitul a reliefat importanța dialogului și cooperării între Biserică și stat, cu scopul depășirii crizei economice și spirituale care marchează societatea contemporană.

Preşedintele Parlamentului la rândul său, a menţionat faptul că acest valori trebuie să joace un rol important în realizarea planurilor de viitor ale ţării noastre.

La finalul discuției, Mitropolitul Vladimir i-a mulțumit domnului Președinte Igor Grosu pentru vizită și i-a adus în dar o icoană cu Sf. Ierarh Gavriil Bănulescu Bodoni.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1357

Ai grijă de inima din inima ta!

În om, inima este de căpătâi. În inimă e sângele, în sânge e sufletul, în suflet e duhul. Inima trupească și sângele sunt din pământ și spre pământ tind, sufletul și duhul sunt din ceruri și spre ceruri tind. De aceea se poate vorbi despre inima din inimă, adică de inima duhovnicească din inima trupească. […]