Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a avut o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, domnul Igor Grosu

819

Luni, 2 august, în a doua parte a zilei, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a primit vizita Preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, domnul Igor Grosu.

La întrevedere a mai participat secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Vadim Cheibaș.

Interlocutorii au discutat despre evoluţia socială din ţară. În context, Mitropolitul Vladimir a reiterat poziţia Bisericii Ortodoxe din Moldova, în vederea păstrării şi promovării valorilor moral-spirituale autohtone. În același timp, Mitropolitul a reliefat importanța dialogului și cooperării între Biserică și stat, cu scopul depășirii crizei economice și spirituale care marchează societatea contemporană.

Preşedintele Parlamentului la rândul său, a menţionat faptul că acest valori trebuie să joace un rol important în realizarea planurilor de viitor ale ţării noastre.

La finalul discuției, Mitropolitul Vladimir i-a mulțumit domnului Președinte Igor Grosu pentru vizită și i-a adus în dar o icoană cu Sf. Ierarh Gavriil Bănulescu Bodoni.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
640

Prot. mitr. Nicolae Ciobanu, președinte al Sectorului Sinodal Activităţi Culturale, la 45 de ani de viață pământească

Cu prilejul aniversării frumoasei vârste de 45 de ani de viață pământească, ÎPS Mitropolit Vladimir a adresat un mesaj de felicitare Prot. mitr. Nicolae Ciobanu, președinte al Sectorului Sinodal Activităţi Culturale: Preacucernice Părinte Nicolae, În zi de aleasă sărbătoare pentru Sfinția Voastră primiți sincerele și părinteștile noastre felicitări și urări de bine cu ocazia frumoasei […]