Înălțarea Sfintei Cruci sărbătorită la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

419

Marți, 27 septembrie 2021, de sărbătoarea împărătească, Înălțarea Sfintei Cruci, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În timpul Sfintei Liturghii, au fost înălțate rugăciuni în cinstea sfintei și de viață dătătoare cruci.

După citirea pericopei evanghelice, prot. Ștefan RÎMBU, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, a ținut un cuvânt de învățătură, în care a explicat semnificația sărbătorii de astăzi, vorbind despre istoricul ei, menționând și care este rolul și importanța Sfintei Cruci în viața creștinilor și a bisericii, dar și cum trebuie credincioșii să cinstească Sfânta Cruce.

Răspunsurile liturgice au fost date la strană de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

La final, Ierarhul a îndemnat credincioșii prezenți să cinstească cum se cuvinte Sfânta Cruce, sfătuindu-i părintește ca toate câte le vor începe în viața lor, să le înceapă cu semnul Sfintei Cruci.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni: prot. Ștefan RÎMBU

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
409

Universitatea de Stat din Moldova – alături de veteranii conflictului de pe Nistru

În contextul zilei de 2 martie, când a început conflictul armat de pe Nistru în anul 1992, Universitatea de Stat din Moldova în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a susținut organizarea unei călătorii la locurile istorice din Moldova și Bucovina pentru 35 de veterani din raioanele Căușeni și Ștefan-Vodă. Veteranii au pornit […]