Înălțarea Sfintei Cruci sărbătorită la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

165

Marți, 27 septembrie 2021, de sărbătoarea împărătească, Înălțarea Sfintei Cruci, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În timpul Sfintei Liturghii, au fost înălțate rugăciuni în cinstea sfintei și de viață dătătoare cruci.

După citirea pericopei evanghelice, prot. Ștefan RÎMBU, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, a ținut un cuvânt de învățătură, în care a explicat semnificația sărbătorii de astăzi, vorbind despre istoricul ei, menționând și care este rolul și importanța Sfintei Cruci în viața creștinilor și a bisericii, dar și cum trebuie credincioșii să cinstească Sfânta Cruce.

Răspunsurile liturgice au fost date la strană de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

La final, Ierarhul a îndemnat credincioșii prezenți să cinstească cum se cuvinte Sfânta Cruce, sfătuindu-i părintește ca toate câte le vor începe în viața lor, să le înceapă cu semnul Sfintei Cruci.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni: prot. Ștefan RÎMBU

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
790

Prima promoție a Specialității Teologie din cadrul Colegiului „Mihai Eminescu” din orașul Soroca

Miercuri, 9 iunie 2021, elevii Specialității Teologie din cadrul Colegiului „Mihai Eminescu” din municipiul Soroca au susținut examenul de calificare. Episcopul Ioan al Sorocii a participat în calitate de președinte al Comisiei de Examinare, evaluând, împreună cu profesorii prezenți, cunoștințele elevilor. După susținere, arhiereul vicar a adresat mesaj de felicitare absolvenților cu această remarcabilă ocazie […]


Foto