Duminica a VI-a după Cincizecime la catedrala arhierească „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca

667

Preasfințitul Părinte Ioan de Soroca, Episcop-vicar al Mitropoliei Moldovei a liturghisit în Duminica a VI-a după Cincizecime, 24 iulie 2022 la catedrala arhierească „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

În cadrul Sfintei Liturghii, Ierarhul a detaliat învăţăturile desprinse din pericopa evanghelică duminicală (Matei 9, 1-8) care relatează despre minunea vindecării de către Mântuitorul Hristos a slăbănogului din Capernaum.

”Evanghelia de astăzi pune accent nu pe slăbănog și vindecarea lui, ci pe Persoana Mântuitorului Iisus Hristos și pe lucrarea Lui de iertare a păcatelor, lucrare care nu se oprește odată cu Înălțarea Sa la Cer, pentru că El a promis ucenicilor că va fi împreună cu noi până la sfârșitul veacului și în acest sens a încredințat ucenicilor prin mandat special lucrarea aceasta a legării și dezlegării păcatelor în Biserică, prin tainele Bisericii, până la sfârșitul istoriei”.


Articole postate de același autor
3230

Rugăciune la Icoana Maicii Domnului Prodromița

“Prea Sfântă Stăpână, de Dumnezeu Născătoare, pururea Fecioară Marie, protectoarea și apărătoarea noastră, cerem a Ta nebiruită apărare. Împărăteasa Cerului și a pământului, ceea ce ai cu dreptate numele de „Prodromița”, adică înainte-mergătoare, întărește-ne întru lucrarea faptelor bune și ne du de mână întru Împărăția cea cerească. Povățuiește-ne pe noi, toți drept credincioșii creștini, spre […]