Duminica a VI-a după Cincizecime la catedrala arhierească „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca

267

Preasfințitul Părinte Ioan de Soroca, Episcop-vicar al Mitropoliei Moldovei a liturghisit în Duminica a VI-a după Cincizecime, 24 iulie 2022 la catedrala arhierească „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

În cadrul Sfintei Liturghii, Ierarhul a detaliat învăţăturile desprinse din pericopa evanghelică duminicală (Matei 9, 1-8) care relatează despre minunea vindecării de către Mântuitorul Hristos a slăbănogului din Capernaum.

”Evanghelia de astăzi pune accent nu pe slăbănog și vindecarea lui, ci pe Persoana Mântuitorului Iisus Hristos și pe lucrarea Lui de iertare a păcatelor, lucrare care nu se oprește odată cu Înălțarea Sa la Cer, pentru că El a promis ucenicilor că va fi împreună cu noi până la sfârșitul veacului și în acest sens a încredințat ucenicilor prin mandat special lucrarea aceasta a legării și dezlegării păcatelor în Biserică, prin tainele Bisericii, până la sfârșitul istoriei”.


Articole postate de același autor
982

Vă îndemnăm să participaţi la Pelerinajul Tinerilor, ediţia a XIII-a

Cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir, la 27 septembrie 2020, ora 12.00, în ziua prăznuirii Înălțării Sfintei Cruci, va avea loc Pelerinajul Tinerilor. De treisprezece ani, către această sărbătoare, tineri, dar şi oameni de bună credinţă se deplasează pe jos de la Universitatea de Stat din Moldova spre Mănăstirea Sireţi (16 km). După Sf. Liturghie se va […]


Foto