În ziua prăznuirii Sfântului Ioan Gură de Aur, Colegiul Naţional de Comerţ de pe lângă ASEM, şi-a sărbătorit hramul

1451

În ziua prăznuirii Sfântului Ioan Gură de Aur – hramul Colegiului Naţional de Comerţ de pe lângă ASEM, colectivul de profesori şi studenţi s-au adunat la Slujba de Sfinţire şi binecuvântare a instituţiei şi a studenţilor.

Preotul Marin Cij, paroh al bisericii “Sf. Arh. Mihail” de pe lângă Spitalul municipal “Sf. Arh. Mihail” din Chișinău, împreună cu un sobor de preoți și diaconi după rânduiala slujbei au venit cu un cuvânt de felicitare și de învățătură, în care a expus crâmpeie din viaţa şi activitatea marelui ierarh şi stîlp al Bisericii, deasemenea şi din învăţăturile Sfântului Ioan Gură de Aur, mereu actuale.

Scrierile Sfântului Ioan Gură de Aur, dintre cele mai bogate şi alese ale literaturii mondiale, s-au păstrat aproape în totalitate. Opera sa conţine tratate, omilii, cateheze, comentarii biblice, cuvântări, epistole, precum şi cărţi de cult, dintre care cea mai celebră, rămâne, fără îndoială, Slujba Sfintei Liturghii, după care se oficiază Liturghia în cea mai mare parte a Bisericii Ortodoxe.

La final, preoţii i-au felicitat pe toţi cei prezenţi la sărbătoare îndemnându-i să le fie drept exemplu viaţa şi activitatea Sf. Ioan Gură de Aur.

Sursa: ortodox.md


Articole postate de același autor