În Duminica a XXIII-a după Cincizecime, Înaltpreasfințitul Nicodim a oficiat Sfînta Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

217

Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, a săvîrșit în Duminica numită a Samarineanului Milostiv şi pomenirii Sfîntului Cuviosului Paisie Velicicovschii, Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, fiind  înconjurat de soborul slujitorilor Catedralei și de mulțimea credincioșilor.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost înălțate cereri și rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru milă și îndurare față de poporul binecredincios, pentru cei aflați în boli și suferințe, pentru medicii care luptă jertfelnic pentru viața și sănătatea celor bolnavi, dar și pentru odihna veșnică în fericirea Împărăției Cerurilor a tuturor celor trecuți la Domnul. 

În cuvîntul său de învăţătură de la finalul Sfintei Liturghii, Ierarhul a subliniat că Postul Naşterii Domnului la începutul căruia ne aflăm este un prilej aparte de îmbogăţire în Dumnezeu şi în harul Lui şi a chemat credincioşii ca fiecare să postească după puteri şi posibilităţi, îndemnînd la mai multă rugăciune şi la îndreptarea sufletului prin Taina Sfintei Spovedanii şi Împărtăşanii, pentru a primi luminaţi măreţul praznic al Naşterii Mîntuitorului.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor

Foto