În Duminica a XXI-a după Cincizecime, Întâistătătorul BOM a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană

835

În Duminica a XXI-a după Cincizecime (a Vindecării demonizatului din ţinutul Gherghesenilor) Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din muncipiul Chișinău.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au coliturghisit: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar al Mitropoliei și Eclesiarh al Catedralei Mitropolitane, Prot. mitr. Teodor Tihon, Duhovnicul Protopopiatului I, Chișinău și soborul de preoți și diaconi ai Catedralei Mitropolitane.

La comuniunea euharistică au participați creștini, în număr mare, veniți din toate cartierele orașului, dar și din suburbii.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul arhieresc mixt al Catedralei Mitropolitane, condus de Dna Dirijor Angela Angheni.

Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Mitropolit, predica a fost rostită de către părintele secretar mitropolitan Prot. mitr. Vadim Cheibaș. Sfinția sa a relatat credincioșilor minunea vindecării demonizatului din ținutul Gherghesenilor, Luca 8, 26-39.

Sfânta Evanghelie din Duminica a XXI-a după Cincizecime ne înfățișează două categorii de oameni. Pe de o parte, vedem figura celor dornici de avuție, cu gândul doar la cele materiale și cu sufletul împietrit în fața suferinței omenești, iar pe de altă parte, chipul luminos al omului plin de dragoste și de recunoștință față de binefăcătorul său.

Minunea din ținutul Gherghesenilor ne arată, de fapt, puterea dumnezeiască și iubirea milostivă a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, arătată prin vindecarea acestui demonizat căruia îi dăruiește demnitatea umană.

După Rugăciunea Domnească – Tatăl Nostru, numeroşi credincioşi, printre care foarte mulţi copii, au primit împărtăşirea cu Sfintele Taine.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
1423

Marșul pentru viață în protopopiatul Rîșcani

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit VLADIMIR, în Duminica a V-a din Postul Mare, la 25 martie 2018, în orașul Rîșcani s-a desfășurat Marșul pentru Viață.  Evenimentul face parte din manifestările dedicate Lunii pentru viață 2018 – “O lume pentru viață”.  Manifestarea s-a dorit a fi un apel pentru susţinerea familiei creştine, atât de provocată în contextul secularizant actual şi o […]