Icoana Maicii Domnului Peruanskaia – o icoana rară

14232
”Cântecul de leagăn al Maicii Domnului” este o icoană foarte rară și minunată a Maicii Domnului. Această icoană ajută la somnul binecuvântat al bebelușilor și mamelor, calmează și aduce pace în suflete, ocrotește de boli și ajută în bolile existente.

Această icoană o înfățișează pe Maica Domnului purtându-l pe Iisus într-un șal mare în spate, formând parcă un întreg. Apropierea lui Dumnezeu o umple de lumină, libertate și bucurie. Merge acolo unde o duce dragostea. Fiul ei se odihnește lângă ea, îi ascultă bătăile inimii și îi simte căldura dormind și, judecând după zâmbetul său, este fericit.

Hainele Maicii Domnului arată modestia, dar sunt umplute cu lumina stelelor, de parcă Creatorul însuși ar vrea să o împodobească.

Nu în zadar icoana se numește ”Cântecul de leagăn al Maicii Domnului”, pentru că atunci când o mamă se roagă în fața acestei imagini, somnul ei și al bebelușului ei se îmbunătățește imediat.

Icoana originală se află acum pe Sfântul Munte Athos, în Mănăstirea Xenofont. A fost creată de pictorul sârb de icoane Marija Cumic. Cu toate acestea, imaginea este considerată rară și este canonică în ortodoxie.
 

Credit text: Nicoleta Stancu


Articole postate de același autor
1582

A demarat Campania ”Față către față”

Sâmbătă, 19 decembrie, în ziua pomenirii Sfântului Ierarh Nicolae, s-a dat start Campaniei Sociale ”Față către față”. Evenimentul s-a desfășurat la biserica cu hramul ”Întâmpinarea Domnului” din incinta Universității de Stat din Moldova. A fost oficiată Sf. Liturghie în sobor de preoți, în cadrul căreia s-au pus cereri pentru diverse nevoi ale vieții. La final, […]