Furtul de la catedrala mitropolitană – o sărăcire și degradare spirituală

1839

Ultima vreme s-au întețit furturile pe la sfintele locașe.

Astăzi dimineața a fost pândit paraclisierul catedralei din Chișinău, care tocmai a descuiat biserica, fiind snopit de către câțiva necunoscuți. După ce l-au lăsat abia viu, au sustras mai multe bunuri din catedrală, în special de la icoana Maicii Domnului de la Hârbovăț.

Credem că e ceva ieșit din comun, încât se merge prea departe… Te cuprinde frica să stai de unul singur în biserică, le este teamă femeilor care duc diverse ascultări în sfintele locașe… Nu știi la ce să te aștepți!

Și dacă cândva bisericile erau mereu deschise, spre închinarea credincioșilor la orice oră, astăzi sunt prădate în modul cel mai barbar.

Haideți să discutăm în casele noastre despre acest fenomen bolnăvicos. Să le explicăm celor din jur ce înseamnă să pui mâna pe cele sfinte…

Ar fi bine să medităm, să acționăm și să facem mai multă rugăciune!

Cerem sfinte rugăciuni pentru pacea de sus… pentru bunăstarea sfintelor lui Dumnezeu biserici… și pentru luminarea tuturor.

Preot Octavian MOȘIN


Articolul Precedent
Articolul Următor
Articole postate de același autor
2490

Bucuria şi frumuseţea milosteniei creştine

Un om care dăruieşte din toată inima primeşte în schimb o bucurie de nedescris. A dărui este în firea întregului univers. Dar, mai ales, nu trebuie să uităm că puterea de a dărui vine de la Dumnezeu. Zgârcenia, însă, vine de la „eu”- l nostru. Ceea ce ne împiedică să dăruim din suflet este „eu”- […]


Foto