Festivalul de muzică corală ”A ruginit frunza din vii” ediția a IX-a

1687

În perioada 27-30 octombrie, Asociația Muzical – Corală din Moldova organizează Festivalul – Concurs Internațional de Muzică Corală ”A ruginit frunza din vii” ediția a IX-a.

Președintele Asociației Muzical Corale doamna Elena Marian a muncit mult pentru ca cele 20 colective muzicale din Moldova, Letonia, Macedonia, Slovacia, Polonia, Ucraina şi România să se simtă ca acasă. În cele patru zile în care s-a desfășurat Festivalul, publicul a putut savura plăcerea audierii muzicii corale în sala teatrului ”Ginta Latina”, Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală și Palatul Republicii.

În conlucrare cu Sectorul Sinodal Activitate Culturală a Mitropoliei Moldovei s-a convenit ca compartimentul Muzică Sacră să fie prezentat enoriașilor din bisericile mun. Chișinău și satele din apropiere de Chișinău.

La deschiderea evenimentului a participat prot. mitr. Nicolae Ciobanu, președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale, care a adus cuvîntul de binecuvîntare a Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, urând participanților la Festival succese, dar totodată a multumit organizatorilor pentru frumoasa colaborare.

Reprezentantul Ministerului Culturii, doamna Svetlana Pociumban, șef al Direcției Generale Politici Culturale a transmis cuvântul de felicitare din partea ministrului Culturii doamnei Monica Babuc.

Sursa: www.mitropolia.md


Articole Asemănătoare
1717

Festivalul de muzică corală ”A ruginit frunza din vii” ediția a X-a

În perioada 19-22 octombrie, anul curent, Asociația Muzical – Corală din Moldova a organizat Festivalul – Concurs Internațional de Muzică Corală ”A ruginit frunza din vii” ediția a X-a. Președintele Asociației Muzical Corale doamna Elena Marian a adunat colective muzicale din Moldova, Macedonia, Bulgaria, Ucraina şi România pentru participare.  În cele patru zile în care […]

    Articole postate de același autor
    3825

    Doar o alunecare, nu o cădere

    Ceea ce face diferenţa majoră dintre oameni nu este atât felul cum arată fizic sau cum se îmbracă, ci modul în care întâmpină propriile eşecuri. Aici şi nu în altă parte se construiesc noi vieţi sau, dimpotrivă, putem, cei care renunţăm la luptă, să ne adâncim în bezna deznădejdii. Exemplele pe care le-am ales astăzi, […]