„Fericit este cel care ia aminte la cel sărac şi nevoiaş” – Voluntarii Mitropoliei Moldovei în ajutorul familiilor nevoiașe!

538

„Fericiţi sunt cei milostivi, spune Scriptura, căci aceia se vor milui” (Matei 5, 7)

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Mitropolit Vladimir, un grup de tineri voluntari, elevi ai mai multor licee din Capitală, coordonați și însoțiți de Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, Dl Serghei Crudu, au vizitat o familie nevoiașă cu 6 copii din Capitală. Tinerii au donat din partea Mitropoliei mai multe pachete cu haine, produse alimentare și igienice, dulciuri și jucării pentru cei 6 copii.

Este îmbucurător faptul că tot mai mulți tineri elevi și studenți din capitală se alătură Grupului de tineri voluntari „Părintele Sofian Boghiu” al Mitropoliei, implicându-se alături de Biserică în multiple cauze și proiecte sociale.

Mila ocupă un loc aparte în textul scripturistic, așa cum găsim și la Psalmistul David în mai multe locuri: „Fericit este cel care ia aminte la cel sărac şi nevoiaş” (Psalmul 41) şi: „Bun este bărbatul îndurător şi care dă cu împrumut” (Psalmul 112, 5), şi: „Toată ziua face milostenie şi dă cu împrumut omul drept” (Psalmul 37, 26).

Să fim buni și să aducem fericirea în sufletele celorlalți, încât permanent și necontenit să lucreze mila prin noi. „Frânge celui înfometat pâinea ta şi adu în casa ta pe săracii lipsiţi de adăpost” (Isaia 58, 7) şi acestea să le facem cu toată râvna sufletului. „Căci cel care face milostenie, spune Scriptura, s-o facă cu voioşie” (Romani 12, 8), adică cu tresăltare de bucurie, nu cu lacrimi în ochi.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate


Articole postate de același autor
3009

Să nu aşteptăm dragoste, ci să dăruim noi înşine dragoste

Să înţelegem în mod corect ce este dragostea autentică, să nu o confundăm cu pasiunea, cu emoţiile sau cu egoismul. Să ne amintim totdeauna de responsabilitatea pe care o avem faţă de cei dragi. Să nu aşteptăm dragoste, ci să dăruim noi înşine dragoste, s-o investim în celălalt (ţineţi minte ce spunea Ava Dorotei? „Nu […]


Foto