Episcopul Ioan de Soroca a târnosit noua biserică din satul Alexandru cel Bun, raionul Soroca

436

Sâmbătă, 31 octombrie 2020, de ziua prăznuirii Sfântului Apostol și Evanghelist Luca, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, Episcopul Ioan de Soroca a târnosit noua biserică „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din satul Alexandru cel Bun, raionul Soroca.

Alături de ierarhul Sorocii s-au rugat prot. mitr. Nicolae CRAVEȚ, protopop de Soroca, soborul preoțesc și credincioșii prezenți la slujba praznicală.

În timpul vohodului mic, vlădica Ioan a înmânat parohului noii biserici, protoiereului mitrofor Anatolie BENZARI ordinul „Cuviosul Paisie Velicicovski”, gr.II, pentru munca depusă la edificarea bisericii.

La final, Episcopul Ioan a rostit un cuvânt de învăţătură credincioşilor prezenţi, subliniind importanţa Bisericii în viaţa oamenilor şi caracterul ei sacru.

Preasfinția Sa a explicat sensurile duhovnicești ale slujbei de sfințire a unei biserici. Orice locaș de închinare are următoarele caracteristici:

  • se întemeiază pe jertfa mucenicilor, care la rândul ei se întemeiază pe cea a Mântuitorului Iisus Hristos;
  • este poartă către cer;
  • este dar al oamenilor primit de Dumnezeu și preschimbat prin sfințire în dar al lui Dumnezeu pentru oameni.

Până la sfințire, biserica aceasta a fost darul credincioșilor, adus lui Dumnezeu. Prin sfințire, ea devine darul lui Dumnezeu pentru oameni, a explicat PS Ioan.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
571

102 ani de la naşterea Părintelui Iustin Pârvu, monahul care a suferit 17 ani în temniţele comuniste

Renumitul duhovnic de la Mănăstirea Petru Vodă, Părintele Iustin Pârvu s-a născut în data de 10 februarie 1919. Pentru convingerile sale religioase, părintele Iustin a efectuat 17 ani de detenţie în timpul regimului comunist. Părintele Justin Pârvu a îndurat, cu multă credință în Dumnezeu și speranță de viață mai liniștită, încercările temnițelor comuniste de la […]