Episcopul Ioan al Sorocii a vizitat Arhiepiscopia Tomisului

745

La data de 14 martie curent, Preasfințitul Ioan al Sorocii, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a întreprins o vizită în Arhiepiscopia Tomisului.

Ierarhul a fost însoțit de către protoiereul mitrofor Nicolae Craveț, protopop de Soroca și secretar al Vicariatului, protoiereul Vadim Zlotea și protoiereul Vadim Patrinica.

Arhiereul vicar a vizitat catedrala chiriarhală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, iar la Palatul arhiepiscopal a fost primit de către Înaltpreasfințitul părinte Arhiepiscop Teodosie al Tomisului, căruia i-a transmis mesajul frățesc al Mitropolitului Vladimir.

În cadrul întrevederii ierarhii au discutat despre activitățile pastoral-misionare, social-filantropice și culturale, desfășurate în entitățile eclesiale vizate.

La finalul vizitei, Preasfințitul Ioan a mulțumit pentru primire arătând legăturile frățești dintre Arhiepiscopia Tomisului și Biserica Ortodoxă din Republica Moldova. Oaspeții moldoveni care au petrecut pe aceste plaiuri momente unice, au avut posibilitatea de a cunoaște viața bisericească și socială din Dobrogea, ținut străvechi încărcat de istorie și de spiritualitate.

Arhiepiscopul Teodosie a transmis și el drept-măritorului popor din Republica Moldova, să fie vrednici fii ai Bisericii Ortodoxe și ai neamului.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
2581

Civilizaţia anormalului

Printre noi, cei ce beneficiem de civilizaţie, de cultură, de progres ştiinţific, de libertate, de bunurile pământului şi de harurile cerului, printre noi se instaurează, încetul cu încetul, un duh perfid care răstoarnă valorile şi perverteşte limbajul. Anormalul devine normal, viciul devine virtute, minciuna devine adevăr, furtul inteligent devine profesie onorabilă, sodomia se cheamă orientare […]