Episcopul Ioan al Sorocii a vizitat Arhiepiscopia Tomisului

1221

La data de 14 martie curent, Preasfințitul Ioan al Sorocii, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a întreprins o vizită în Arhiepiscopia Tomisului.

Ierarhul a fost însoțit de către protoiereul mitrofor Nicolae Craveț, protopop de Soroca și secretar al Vicariatului, protoiereul Vadim Zlotea și protoiereul Vadim Patrinica.

Arhiereul vicar a vizitat catedrala chiriarhală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, iar la Palatul arhiepiscopal a fost primit de către Înaltpreasfințitul părinte Arhiepiscop Teodosie al Tomisului, căruia i-a transmis mesajul frățesc al Mitropolitului Vladimir.

În cadrul întrevederii ierarhii au discutat despre activitățile pastoral-misionare, social-filantropice și culturale, desfășurate în entitățile eclesiale vizate.

La finalul vizitei, Preasfințitul Ioan a mulțumit pentru primire arătând legăturile frățești dintre Arhiepiscopia Tomisului și Biserica Ortodoxă din Republica Moldova. Oaspeții moldoveni care au petrecut pe aceste plaiuri momente unice, au avut posibilitatea de a cunoaște viața bisericească și socială din Dobrogea, ținut străvechi încărcat de istorie și de spiritualitate.

Arhiepiscopul Teodosie a transmis și el drept-măritorului popor din Republica Moldova, să fie vrednici fii ai Bisericii Ortodoxe și ai neamului.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
8294

Începeţi să citiţi Psaltirea!

Îmi scrie odată un intelectual care se frământa cu mintea: «Îmi este foarte greu. Aparent, toate sunt bune, treburile merg bine, familia este fericită, soţia este bună. Dar nenorocirea este că nu am cui să deschid sufletul la ceea ce tânjesc eu, soţia nu se pricepe, iar copiii sunt încă mici. Ce să fac? Cum […]


Foto