Episcopul Ioan al Sorocii a fost primit în vizită de către Primarul orașului Padova din Italia

495

Luni, 18 martie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Episcopul Ioan al Sorocii a întreprins o vizită în orașul Padova din Italia.

Preasfinția Sa a avut o întrevedere cu Primarul acestei urbe, Dl Sergio GIORDANI.

În cadrul întâlnirii Preasfințitul Ioan a transmis edilului orașului mesajul de recunoștință din partea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR pentru atitudinea prietenoasă și sprijinitoare arătată conaționalilor noștri stabiliți în această regiune italiană.

Vlădica a vorbit și despre întâlnirile Mitropolitului nostru cu comunitatea moldovenească din Padova, ce au avut loc în anii 2007 și 2013.

Totodată, arhiereul vicar a lansat din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova invitație Domnului Primar de a vizita Republica Moldova.

Domnia Sa a mulțumit episcopului pentru vizită și invitația făcută, dând asigurări că și în continuare va susține proiectele culturale, sociale și religioase ale diasporei moldovenești, care se arată a fi una foarte activă.

Domnului Sergiu GIORDANI i-a fost înmânat de către episcopul Ioan ordinul mitropolitan „Sfântul Ștefan cel Mare”, gr.II, iar Dl Tiziano ROSSETO, a primit ordinul „Sfântul Ierarh Petru Movilă”, gr.II.

La întâlnire a participat și protoiereul Vasile ȘESTOVSCHI, parohul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din orașul Padova.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
1116

Slujbă Arhierească cu prilejul hramului Mănăstirii Zăbriceni

Tradițional, în a treia zi de Nașterea Domnului și ziua cinstirii Sfîntului Întîiului Mucenic și Arhidiacon Ștefan, la Mănăstirea Zăbriceni are loc Sfînta Liturghie Arhierească prilejuită de sărbătoarea hramului. Și în acest an serviciul divin a fost oficiat de către Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, înconjurat de un sobor de preoți și […]