Episcopul Ioan al Sorocii a citit Acatistul Acoperământului Maicii Domnului la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”

1126

În dimineața zilei de vineri, 16 august 2019, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a citit Acatistul la Icoana Maicii Domnului de la Hârbovăţ – Ocrotitoarea Moldovei, în Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău, având alături pe părintele secretar mitropolitan și eclesiarh al Catedralei, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, împreună cu soborul de slujitori.

În fiecare zi de vineri, în faţa acestei sfinte icoane se săvârşeşte Acatistul de către preoţii slujitori ai Catedralei şi cei veniţi din împrejurimi.

Creştinii din întreaga ţară vin şi se închină înaintea cinstitului chip a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu înălţând rugăciuni de cerere și de mulțumire. Această icoană este foarte importantă, nu numai prin valoarea spirituală ci şi prin istoria ei seculară.

Icoana Maicii Domnului de la Hârbovăț este izvor de nădejde, de bucurie și o sursă neîncetată de speranță pentru tot creștinul. Această Icoană a Preasfintei Maici – Ocrotitoare a Moldovei ar trebui să fie cunoscută tuturor celor ce doresc să pășească pe calea credinței.

Condacul 1:
Apărătoarei şi conducătoarei neamurilor creştineşti, călăuzitoarei şi izbăvitoarei, cântări de laudă aducem noi, credincioşii care ne-am adunat înaintea Sfintei Tale Icoane, iară Tu, Sfântă Stăpână Născătoare de Dumnezeu, ca Ceea ce ai îndurări nespuse, primeşte rugăciunea noastră ce o aducem înaintea Sfintei Tale Icoane Făcătoare de Minuni, ca în umilinţa inimii să-Ţi cântăm: Bucură-Te, cea plină de dar Născătoare de Dumnezeu Fecioară, Laudă Hârbovăţului şi a Moldovei Ocrotitoare.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
8394

Depinde de dumneata, nu depinde de Dumnezeu…

Din experienţa mea personală aş da următorul sfat: când te găseşti în fundul prăpastiei să nu disperi, iar, dacă ai ajuns în vârful muntelui, să nu ameţeşti. Să ştiţi că această a doua primejdie este mai mare decât prima: să ameţeşti când ajungi sus. Pentru că în fundul prăpastiei apelezi la rugăciune, ca izvor de […]