Episcopul Ioan al Sorocii a avut o întâlnire cu profesorii și elevii Liceului Teoretic „Ion Creangă” din orașul Florești

246

Marți, 25 octombrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan de Soroca, Episcop-vicar mitropolitan, a avut o întâlnire de suflet cu profesorii și elevii Liceului Teoretic „Ion Creangă” din orașul Florești.

Evenimentul a fost marcat de împlinirea a treizeci de ani din ziua înființării acestei instituții liceale.

Manifestarea s-a desfășurat în incinta Palatului de Cultură al orașului Florești, la care au participat autoritățile locale, profesorii veterani, care au stat la baza fondării liceului, absolvenți ai acestei comunități educaționale, cadre didactice și cei peste cinci sute de învățăcei.

Preasfinția Sa a avut onoarea și bucuria de a studia în acest liceu, admis în toamna anului 1992, în clasa a VIII-a.

Cu frumoasa ocazie aniversară, Episcopul Ioan a adresat un mesaj de felicitare tuturor celor prezenți, aducând tributul recunoștinței bunilor și iubiților dascăli, iar Doamnei director Mariana SCUTARU, a transmis diploma Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, decernată instituției educaționale.

La final, a avut loc o discuție plăcută cu profesorii și elevii, evocând amintiri din viața școlii.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articolul Următor
Articole postate de același autor
846

Gânduri în sprijinul edificării unei catedrale

Înălțarea Catedralei Episcopale „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” din mun. Edineț reprezintă un proiect de o mare importanță al Episcopiei de Edineț și Briceni, fiind și un proiect de suflet la care lucrează necontenit chiriarhul locului, ÎPS Arhiepiscop Nicodim, dimpreună cu clerul și toată suflarea creștinească din întreaga eparhie. Pentru realizarea acestui monument măreț și […]


Foto