Elevi de la Liceul Teortic „Alexandr Pușkin” din Capitală, în vizită la Reședința mitropolitană

975

Miercuri, 10 mai, ÎPS Mitropolit Vladimir a primit la Reședința mitropolitană un grup de elevi de la Liceul Teortic „Alexandr Pușkin” din Capitală.

În debutul întâlnirii, cei prezenți au avut ocazia să afle aspecte din istoria Bisericii Ortodoxe din Moldova, precum și a succesiunii ierarhilor de la 1812 până în prezent. În continuare, Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir le-a vorbit elevilor despre Pelerinajul pe care îl face în fiecare an în Țara Sfântă și despre miracolul Ortodoxiei – Lumina Sfântă de la Ierusalim.

Totodată, Vlădica Vladimir a îndemnat pe elevi să-și îmbogățească cunoștinețe în domeniul Credinței Ortodoxe și să devină apărători ai Bisericii Ortodoxe întrucât anume tinerii sunt prezentul și viitorul Bisericii și societății.

La final, Înalpreasfinția Sa le-a oferit elevilor în dar câte o Biblie ilustrată, iar Dna Natalia Teveașova, profesoară în cadrul Liceul Teortic „Alexandr Pușkin” a fost menționată cu Diplomă arhierească în semn de recunoștință pentru activitatea sârguincioasă și efortul depus la educarea noii generații în duhul credinței strămoșești.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
1145

Liturghia Darurilor înainte Sfințite și Sfințirea Colivei la Catedrala Episcopală din Soroca

În prima vineri a Postului Mare, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicarul Mitropoliei Moldovei, a săvârşit Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi ai Catedralei. La sfârşitul slujbei, PS Ioan a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a […]


Foto