Elevi de la Liceul Teortic „Alexandr Pușkin” din Capitală, în vizită la Reședința mitropolitană

1282

Miercuri, 10 mai, ÎPS Mitropolit Vladimir a primit la Reședința mitropolitană un grup de elevi de la Liceul Teortic „Alexandr Pușkin” din Capitală.

În debutul întâlnirii, cei prezenți au avut ocazia să afle aspecte din istoria Bisericii Ortodoxe din Moldova, precum și a succesiunii ierarhilor de la 1812 până în prezent. În continuare, Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir le-a vorbit elevilor despre Pelerinajul pe care îl face în fiecare an în Țara Sfântă și despre miracolul Ortodoxiei – Lumina Sfântă de la Ierusalim.

Totodată, Vlădica Vladimir a îndemnat pe elevi să-și îmbogățească cunoștinețe în domeniul Credinței Ortodoxe și să devină apărători ai Bisericii Ortodoxe întrucât anume tinerii sunt prezentul și viitorul Bisericii și societății.

La final, Înalpreasfinția Sa le-a oferit elevilor în dar câte o Biblie ilustrată, iar Dna Natalia Teveașova, profesoară în cadrul Liceul Teortic „Alexandr Pușkin” a fost menționată cu Diplomă arhierească în semn de recunoștință pentru activitatea sârguincioasă și efortul depus la educarea noii generații în duhul credinței strămoșești.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
3223

Nu tot cel ce se luptă se încununează, avem trebuinţă de mare trezvie

Să cunoaştem meşteşugul războiului nevăzut şi să vedem din câte părţi suntem atacaţi în lupta noastră duhovnicească de fiecare ceas şi minut. Şi fiindcă nu tot cel ce se luptă se încununează, avem trebuinţă de mare trezvie şi grijă în toată vremea asupra luptelor celor de gând şi asupra dracilor care ne dau război, ispitindu-ne din […]


Foto