Actualitate

Dumnezeu este ajutorul meu şi nădejdea mea este în Dumnezeu

3161

În Duminica a IX-a după Cincizecime, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău.

Și în această Duminică, Vlădica Ioan a mângâiat credincioșii cu o predică de suflet, în care printre altele a menționat următoarele: „În vuietul asurzitor al valurilor lumii, în grelele încercări prin care trecem cu toții, noi creştinii trebuie să rămânem „întăriţi şi neclintiţi de la nădejdea Evangheliei” (Col. 1, 23).

Hristos, Care umblă pe marea înfuriată a vieţii noastre, oferă balsamul izbăvitor, zicând: „Nu vă temeţi!”. Precum lui Petru i-a întins mâna şi l-a salvat din valuri, aşa Se interesează şi de noi şi ne împărtăşeşte o putere care ne scapă din orice dificultate şi ispită.

Să îndrăznim, să sperăm şi să luptăm, zicând cu psalmistul: „În Dumnezeu este mântuirea mea şi slava mea; Dumnezeu este ajutorul meu şi nădejdea mea este în Dumnezeu” (Ps. 61, 7).”

La final, Episcopul vicar a transmis mesajul părintesc și de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, după care dimpreună cu soborul preoțesc a săvârșit un Tedem de mulțumire, invocând în rugăciune Harul și Mila Împăratului Ceresc.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole Asemănătoare
6518

Anecdote duhovniceşti

Rugăciunea unei tinere. – Nu pentru mine, Doamne, mă rog, trimite-i mamei mele un ginere bun. *** O discuţie la pangar. – Spuneţi-mi, vă rog, aveţi icoane? -Da, desigur. – Sunt capricorn, care e mai potrivită pentru mine? – În aşa caz e mai bine să vă adresaţi la un veterinar!     *** Într-o […]

Articole postate de același autor
1674

Trei viețuitoare ale Mănăstirii Călărășeuca au primit chipul îngeresc

Trei viețuitoare ale Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului”, Călărășeuca, au primit în miercurea săptămînii a 5-a a Postului Mare, chipul îngeresc. Tunderea în monahism a fost săvîrșită de către Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni. În urma depunerii voturilor monahale de ascultare desăvîrșită, sărăcie de bună voie și feciorie, precum și a tunderii părului capului – ca semn […]