Duminica a XXVII-a după Cincizecime cinstită la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

953

Pe 26 decembrie, 2021,în Duminica a XXVII-a după Cincizecime,  Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În dimineața zilei, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat călduros de slujitori și credincioșii prezenți.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu soborul slujitorilor și credincioșii prezenți, au adus lui Dumnezeu rugăciuni de mulțumire și laudă pentru darurile și binecuvântările Sale îmbelșugate, care le revarsă cu milostivire peste omenire.

După citirea Sfintei Evanghelii, Ierarhul a ținut un cuvânt predicatorial, în care a explicat mesajul evanghelic, despre parabola cu cina împărătească.

La final, Înaltpreasfinția Sa a felicitat pe toți creștinii prezenți, cu Sfânta Duminică, dorindu-le o săptămână binecuvântată.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
1160

Piatra de temelie a clopotniţei de la Mănăstirea Nicoreni a fost sfințită și ridicată la cota zero

În ajunul Duminicii Crucii din postul mare, a fost oficiată sfinţirea locului viitoarei clopotniţe de la Mănăstirea Nicoreni. Preasfinţitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei, a sfinţit în fruntea unui sobor de preoţi şi alături de obştea monahală piatra de temelie a viitoarei construcţii. *** La Mănăstirea din satul Nicoreni, raionul Drochia, se […]