Actualitate

Duminica a VI-a după Cincizecime la Mănăstirea Curchi

2283

În Duminica a VI-a după Cincizecime, obștea mănăstirii Curchi dimpreună cu mulțimea de credincioși s-au adunat astăzi, pentru o nouă întâlnire şi comuniune cu Domnul Hristos.

După citirea pericopei evanghelice de la Matei IX, 1-8, Părintele Arhim. SILUAN (Șalari), a rostit un cuvânt de învățătură.

„Cât de importantă este credinţa unui om, în minunata vindecare a altei persoane, o întâlnim adeseori în Sfintele Evanghelii.

Mântuitorul Hristos, iartă păcatele celui bolnav, apoi îi vindecă şi boala, pentru că, de multe ori, din pricina păcatelor ni se întâmplă cele mai cumplite boli.

Păcatul aduce boala sau suferinţa bolii, dar este foarte important să știm că atunci când ne confruntăm cu astfel de suferinţe, să ştim să ne apropiem de Mântuitorul Hristos prin credinţă, exact ca şi în cazul slabănogului din Capernaum.

Iată, prin această minune, Domnul arată că este Creator şi al sufletului şi al trupului. Vindecă şi boala sufletului şi boala trupului; iar prin vindecarea celui ce se vede, adică a trupului, face cunoscută şi vindecarea celui ce nu se vede, adică a sufletului.

Evanghelia de astăzi ni se adresează nouă, care suntem slăbănogiţi de păcate. Deci şi noi, slăbănogi fiind, putem primi vindecare!”.

sursa http://manastireacurchi.md/


Articole Asemănătoare
2171

Slujire arhierească în Duminica a VI-a după Rusalii, la mănăstirea Curchi

În a VI-a duminică după Rusalii, a Vindecarii slăbănogului din Capernaum – Preasfinţitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și al întregii Moldove, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Serviciul divin a fost săvârșit în prezența numeroșilor creștini care au pășit pragul mănăstirii Curchi spre a mulțumi lui Dumnezeu pentru binefacerile Sale, dar […]

Articole postate de același autor
3653

De ce religia și instituția bisericii sunt două lucruri diferite?

Ținând cont de faptul că majoritatea cetățenilor din Republica Moldova sunt declarați ortodocși, ei au un nivel foarte ridicat de religiozitate. Și acest lucru rămâne constant, conform cercetărilor sociologice. Însă modul în care se exprimă opinia față de instituția bisericii depinde de evenimentele sociale care au loc în societate. Cu alte cuvinte, un eveniment sau […]