Actualitate

De sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a liturghisit la Catedrala Mitropolitană

1506

Luni, 21 septembrie, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta Liturghie prilejuită de sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Capitală.

Protoiereul mitrofor Dr. Vadim Cheibaș, Secretar al Mitropoliei Moldovei, al Sinodului BOM și Eclesiarh al Catedralei Mitropolitane împreună cu soborul de preoți și diaconi i-au fost alături Întâistătătorului, în comuniune liturgică la această mare sărbătoare mariologică.

Serbăm Naşterea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu pentru că prin Preasfânta Născătoare de Dumnezeu ne-a venit nouă salvarea sufletelor noastre, mântuirea noastră, săvârşită de Mântuitorul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu cel întrupat în Sfânta Fecioară Maria.

În timpul slujbei, Înaltpreasfinitul Părinte Mitropolit Vladimir, clerul și poporul, au dat cinstire și laudă Maicii Domnului și Mântuitorului, cerând ajutor ceresc și ocrotire de relele văzute și nevăzute, după care au rostit într-un glas și într-un cuget Rugăciunea Domnească.

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu niciodată nu încetează să se roage pentru noi. Niciodată nu încetează să fie mijlocitoare către Preasfânta Treime: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt. Fiul – Unul din Treime – S-a întrupat în pântecele ei, în chip minunat.

La finalul slujbei, credincioșii au ascultat cuvinte de înțelepciune despre semnificația acestui praznic și au primit binecuvântare arhierească, mergând pe la casele lor cu împăcare și bucurie curată în suflete, spre a trăi cu dăruire cuvântul Evangheliei lui Hristos.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
7201

Aghiasma Mare: când și cum o folosim și de ce este atât de importantă?

Suntem la început de an… Un nou an din viața și din istoria mântuirii noastre care, dincolo de toate, poartă un nume special: NĂDEJDE. Probabil este cel mai potrivit apelativ, căci așteptăm cu toții un an altfel, cu luni și zile care să nu ne țină la distanță de cei apropiați ai noștri sau departe […]