Dacă nu vă rugați, nu o să rezistați

2478

În cazul unui eveniment major, cum e acum – pandemie, război și așa mai departe – întâi de toate trebuie să avem o legătură strânsă cu Dumnezeu prin rugăciune. Deci întâi de toate, fraților, trebuie să ne rugăm! Rugăciunea e singura armă contra răului.

Pentru că discuțiile la nesfârșit, în deșert, pe teme de pandemie, de război, de știri și așa mai departe nu aduc mare lucru, fraților, deoarece din postura în care sunt 99% din oameni, izolați fiind, nu pot să schimbe ceva în aceste probleme care sunt globale.

Unitatea și rugăciunea sunt baza pentru acțiune.

Altceva este dacă ne rugăm. Altceva este dacă ne unim. Și dacă ne unim și ne rugăm, în clipa respectivă Dumnezeu o să ne asculte. Suntem mult mai eficace dacă ne rugăm. Înțelegeți. Asta este foarte important.

Și atunci, în cadrul acestei rugăciuni, în cadrul acestei iluminări provenite de la Dumnezeu, ținând poruncile lui Dumnezeu venite prin intermediul Bisericii și în cadrul Bisericii, al scrierilor – întâi de toate al Sfintei Scripturi, Bibliei după care și Sfinții Părinți – în cadrul acestei luminări provocată de rugăciune și de învățătura Bisericii, orale și scrise, atunci vom acționa.

Nu o să acționăm noi de capul nostru că „da, mi se pare mie că…” Și că „a, mi-a venit gândul și peste noapte am devenit specialist în geopolitică, în virusologie…”, în bunul Dumnezeu mai știe ce.

Deci totdeauna să ne rugăm! Înainte, în timpul și chiar și în clipa în care ne apropiem de finalul unei acțiuni. Deci totdeauna, cum spuneam, să premeargă rugăciunea! Asta este foarte foarte foarte foarte foarte important. Nu știu dacă am accentuat destul.Și din cauza asta chiar vă rog, oameni buni, pentru că acum este criză mondială, haideți să facem rugăciune pentru lume, pentru bunăstarea lumii. Și când spun „bunăstarea” nu spun neapărat bunăstare materială, chiar dacă o să vină vremuri grele, o să vedeți. Adică ce o să vină?! Că deja încep să apară.

Nu o să fie bine, fraților! Dacă nu vă rugați, nu o să rezistați! Dacă nu aveți iubirea, nu o să faceți răbdare! Dacă nu aveți ascultare între voi și unire între voi, o să înnebuniți.

Deci trebuie să faceți rugăciune!

„Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă!”

Haideți, să facem în fiecare zi câte 300 de Doamne Iisuse. Cu metanierul, spunem „Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-mă! Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-mă! Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-mă!” Este foarte important să faceți asta. La ora 7 și jumate, spuneți 300 de Doamne Iisuse. Cinci, zece minute este (rugăciunea). Deci nu e cine știe ce. Nu spuneți că nu aveți timp pentru că aveți timp pentru atâtea, pentru internet, pentru știri, pentru discuții la nesfârșit, chiar certuri uneori.

Zece minute! Nu, cum să spun, nu e sfârșitul lumii. Bineînțeles că eu nu impun, vă recomand. Cum spune duhovnicul vostru, dar ar fi extraordinar și asta o să vă lumineze și vouă mintea și o să păzească și Dumnezeu ca o umbrelă și pe voi și familia voastră și tot arealul, inclusiv toată țara, tot neamul. Asta este foarte foarte important. Înțelegeți?

Atunci o să vedeți că răul, adică despărțirea de Dumnezeu o să dispară pentru că în clipa în care ne rugăm, ne apropiem de Dumnezeu, înțelegeți. Pentru că în clipa în care spun că un lucru este rău, în clipa respectivă spun că lucrul respectiv, entitatea respectivă, ideea respectivă, gândul respectiv mă desparte de Dumnezeu. Ăsta este răul: despărțirea de Dumnezeu.

Părintele Teologos,

O Chilie Athonită: Bucurii din Sfântul Munte

Vizionează pe YouTube sfaturile Părintelui Teologos referitoare la situația actuală a lumii, aici https://youtu.be/GAbWYMlEBI0


Articole postate de același autor
743

Un colțișor de carte religioasă la Sadaclia

Tinerii Asociației Obștești ”ATOS” din parohia Sadaclia, r. Basarabeasca, sunt beneficiarii proiectului ”Cuvântul lui Dumnezeu împărtășit în fiecare casă”. În cadrul sediului asociației, ei au reușit să încropească o mică bibliotecă, dar din păcate donațiile de carte au fost mai mult pe filiera laică. Acum sunt bucuroși să-și îmbogățească biblioteca cu un raft și cărți […]