Actualitate

Cum sădim rugăciunea în sufletele copiilor?

166

"Scopul nu este ca pruncul să fie doar împărtăşit cu Sfintele Taine, ci să trăiască într-o atmosferă de rugăciune în casă. Atmosfera casei trebuie să fie atmosferă de rugăciune. Părinţii trebuie să însufleţească copilul în dra­gostea lor faţă de Hristos şi faţă de Maica Domnului.”

„Când copiii sunt mici, trebuie să existe reguli în casă care, pe măsură ce cresc copiii, încet, încet, trebuie micşorate, retrase, pentru că trebuie dată libertate copiilor. Să le dăm şi daruri. Copiii pot să se simtă oarecum plicti­siţi când îşi trăiesc viaţa bisericească, dar cel mai important este ca ei să nu devină atei. Ateismul e chiar mai rău decât păcatul trupesc.” (Părintele Sofronie de la Essex)

(Hierotheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos și Sfântul Vlasie, Cunosc un om în Hristos: Părintele Sofronie de la Essex, traducere din limba greacă de pr. Șerban Tica, Editura Sophia, București; Editura Cartea Ortodoxă, Alexandria, 2011, pp. 329-330)


Articole Asemănătoare
4966

Învățați-vă copiii să-și ceară iertare

De la vârsta de şapte ani, (…) copilul se consideră deja răspunzător de greşelile lui. Din acest moment, haina lui duhovnicească începe să se întineze de păcate. Noi ne străduim să cultivăm în copil curăţia trupească. Dar, fără îndoială, o importanţă majoră are cultivarea în el a curăției duhovniceşti ‒ nevoia de a spăla fiecare […]

Articole postate de același autor
3224

Păcatul – cel mai mare microb

Din motivul că omul astăzi poate mai mult ca nici odată, îndepărtîndu-se de Dumnezeu, se teme și de moarte, astfel omul face tot cei posibil mai întîi să nu să se îmbolnăvească, căci astfel situația sănătății înrăutățindu-se poate să moară. Prin tot ce face omul ca să nu să se îmbolnăvească, mai întîi se străduie […]