Cum îi convingem pe tineri să meargă la Biserică?

615

Mulți tineri nu vor să meargă la biserică. Teologul Sergiu Crudu a relatat cum putem convinge tinerii să meargă la slujbă sau să postească.

      2019_04_26_podcastteologtineribiserica1maiMD_sddue4zz.4dh

Potrivit teologului Sergiu Crudu, fiecare tânăr ia exemplu de la părinții săi. Astfel, dacă adulții merg la biserică, duc un mod de viață corect, atunci și tinerii își vor pune anumite întrebări. Ei vor înțelege că așa este bine, vor vedea ce au obținut părinții în viață și vor înțelege că aceasta este calea corectă pentru dezvoltare.

"Cel mai grăitor exemplu ar trebui să fie propriul exemplu. Dacă noi vom merge la biserică și vom avea un mod de viață sănătos, ei vor urma calea noastră. Dacă un om nu a primit educația necesară în copilărie, e mai greu ca deja la maturitate să schimbăm ceva. Dar sunt și cazuri pozitive", a menționat teologul.

Totodată, Sergiu Crudu spune că tinerii nu trebuie obligați să meargă la biserică, pentru că în asemenea mod se poate crea un dezacord între părinți și copii, precum și o stare de repulsie față de ceea ce li se dă cu forța.

"Consider că trebuie să-i lăsăm pe fiecare să ia decizia, iar pe cei mici trebuie să-i luăm cu noi la biserică și atunci bineînțeles că le vom cultiva această deprindere", a punctat teologul.

sursa /sputnik.md

 


Articole postate de același autor
1926

Noi, ortodocşii, ne iubim înainte să ne cunoaştem

Odată, când am fost la Muntele Athos, acum mulţi ani, am rămas entuziasmat de căldura cu care am fost primiţi de călugări. Ce primitori erau! Ce înţelegători! Şi i-am spus unui călugăr: „Oriunde aş intra aici, în mănăstiri şi schituri, pe oricine aş vedea, parcă l-am cunoscut din copilărie”. Ce mi-a răspuns călugărul? Zice: „Noi, […]