Circulară în atenţia slujitorilor din cuprinsul Mitropoliei Moldovei

1603

Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove aduce la cunoştinţa clericilor şi nevoitorilor Bisericii Ortodoxe din Moldova că plecarea acestora pentru o anumită perioadă din comunităţile religioase sau din aşezămintele monahale se face doar prin înştiinţarea directă a Chiriarhului, sau Episcopului eparhiot.

Protopopii vor prezenta slujitorii înlocuitori doar prin obținerea foilor de deplasare din partea Direcției mitropolitane. (Episcopul eparhiot) Suntem în toiul perioadei estivale, când numeroşi slujitori își valorifică concediile, efectuând pelerinaje, tratamente.

Astfel, pentru a nu perturba rânduiala slujbelor şi viaţa duhovnicească din orice comunitate, e nevoie să fie delegate persoane responsabile şi competente pentru perioada absenţei slujitorilor titulari.

Cu arhiereşti binecuvântări,

VLADIMIR,

Mitropolitul Chişinăului şi a Întregii Moldove


Articole postate de același autor
5517

„Doamne, ajută, vindecă, mântuieşte!”

Domnul a zis: „Orice veţi cere de la Tatăl în numele Meu, vă va da vouă” (In 15, 16) – iar noi nu credem. Noi nu credem nici în rugăciunea noastră, nici că Dumnezeu ne va auzi – nu credem în nimc. Iată de ce totul ne e deşert, iată de ce rugăciunea noastră parcă […]