Circulară în atenţia slujitorilor din cuprinsul Mitropoliei Moldovei

902

Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove aduce la cunoştinţa clericilor şi nevoitorilor Bisericii Ortodoxe din Moldova că plecarea acestora pentru o anumită perioadă din comunităţile religioase sau din aşezămintele monahale se face doar prin înştiinţarea directă a Chiriarhului, sau Episcopului eparhiot.

Protopopii vor prezenta slujitorii înlocuitori doar prin obținerea foilor de deplasare din partea Direcției mitropolitane. (Episcopul eparhiot) Suntem în toiul perioadei estivale, când numeroşi slujitori își valorifică concediile, efectuând pelerinaje, tratamente.

Astfel, pentru a nu perturba rânduiala slujbelor şi viaţa duhovnicească din orice comunitate, e nevoie să fie delegate persoane responsabile şi competente pentru perioada absenţei slujitorilor titulari.

Cu arhiereşti binecuvântări,

VLADIMIR,

Mitropolitul Chişinăului şi a Întregii Moldove


Articole postate de același autor
1236

Marșul pentru viață la Drochia

Marșul pentru Viață, pentru femeie, pentru familie din or Drochia a început în incinta Liceului Teoretic B.P.Hasdeu, după care a urmat marșul spre catedrala unde s-a săvârșit un te  deum pentru sănătate. Evenimentul i-a avut drept invitați pe pe protopopul de Drochia prot. m. Pavel Vuluță, parohul catedralei ”Adormirea Maicii Domnului”, Nicov Svetlana – medic […]