Circulară în atenţia slujitorilor din cuprinsul Mitropoliei Moldovei

1035

Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove aduce la cunoştinţa clericilor şi nevoitorilor Bisericii Ortodoxe din Moldova că plecarea acestora pentru o anumită perioadă din comunităţile religioase sau din aşezămintele monahale se face doar prin înştiinţarea directă a Chiriarhului, sau Episcopului eparhiot.

Protopopii vor prezenta slujitorii înlocuitori doar prin obținerea foilor de deplasare din partea Direcției mitropolitane. (Episcopul eparhiot) Suntem în toiul perioadei estivale, când numeroşi slujitori își valorifică concediile, efectuând pelerinaje, tratamente.

Astfel, pentru a nu perturba rânduiala slujbelor şi viaţa duhovnicească din orice comunitate, e nevoie să fie delegate persoane responsabile şi competente pentru perioada absenţei slujitorilor titulari.

Cu arhiereşti binecuvântări,

VLADIMIR,

Mitropolitul Chişinăului şi a Întregii Moldove


Articole postate de același autor
12946

„Lăsați cititul, haideți să ne rugăm!”

De multe ori ne rugăm doar de atât că trebuie să o facem, fără a încerca să ne dăm seama că orice rugăciune este și o convorbire cu Dumnezeu, că fiecare cuvânt pe care îl citim sau spunem, este auzit deDumnezeu.  Dumnezeu știe slăbiciunile și neputințele noastre și nu ne cere imposibilul. El dorește numai […]