Actualitate

Chifteluțe călugărești din legume

24873

Ingrediente:

  • 2 morcovi;
  • 1 ceapă;
  • 1 țelină mică;
  • 2 cartofi;
  • 1 lingură de pătrunjel tocat;
  • 7 căței de usturoi;
  • 250 ml de untdelemn;
  • 2 linguri de făină;
  • 1 cutie de ciuperci;
  • 1 lingură de mărar;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare:

Se curăță ceapa, morcovii, țelina și cartofii, se spală și se dau prin răzătoare, se pun într-un vas, se adaugă sare, piper, usturoiul tăiat mărunt, mărarul, pătrunjelul, ciupercile, 2 linguri de făină, 1 lingură de untdelemn și se amestecă. Se pune untdelemnul rămas în tigaie și, cand s-a încins, se ia cu lingura din compoziție și se pune în untdelemnul încins. Chifteluțele astfel formate se rumenesc pe ambele părți și se scot pe un platou. Se pot servi și calde, și reci. Dacă nu este post, în loc de făină se pot pune 1-2 ouă în compoziție și atunci chifteluțele se dau prin puțină făină înainte de a fi puse la prăjit. Se pot consuma cu o salată de crudități sau doar cu o frunză de busuioc și puțin untdelemn de măsline, după gust.

Poftă bună !

Sursa: Sănătate cu mâncaruri de la mănăstiri din Muntele Athos și din România, Tudor Osiac, Editura Evanghelismos

 


Articole Asemănătoare
5971

Negresa de post cu merisoare

O negresa de post pufoasă şi foarte gustoasă. Merişoarele îi dau un plus de gust şi savoare. Ingrediente 2 cani faina 1 cana zahar  1 cana merisoare 3 linguri cacao 1lingurita praf copt 1 cana apa 1/2 cana ulei 400 gr gem caise Mod de preparare Punem intr-un vas ingredientele uscate (faina, cacao, zaharul si […]

Articole postate de același autor
227

Acad. Ovidiu Bojor: “Aţi observat cum oamenii depresivi uscă florile din jurul lor cu gându­rile pe care le au? Univer­sul e o oglindă. Dacă zâmbeşti, îţi zâm­beşte şi el!”

– A ştiut ca nimeni altul să dezlege tainele plantelor, ca să aleagă din ele ierburi de leac. Farmacist din spiţa marilor botanişti, a vindecat boli şi a salvat vieţi, cu doctoriile lui. În munţii înalţi ai Tibetului, printre pietre şi ierburi, a găsit şi secretul tinereţii fără sfârşit. Are 90 de ani, un zâmbet […]