Bucuria Învierii împărtășită cu sute de persoane și familii aflate în dificultate

193

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, în perioada lunilor martie-aprilie 2023 s-a desfășurat Campania de Paști pentru persoanele social-vulnerabile „Un dar pentru Înviere!”, Ediția a IV-a, organizată de Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM.

În acest sens, cu prilejul Sărbătorilor de Paști au fost organizate mai multe acțiuni social-filantropice cu implicarea și susținerea Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” din Chișinău, patronat de Mitropolitul Vladimir.

Voluntarii centrului au oferit cu prilejul Praznicului Învierii Domnului pentru sute de familii social-vulnerabile, familii numeroase, bolnavi, dar și persoane fără adăpost, atât ajutor financiar, cât și pachete cu produse alimentare și igienice, tradiționalul cozonac și ouă roșii, haine, încălțăminte, hrană, scutece și jucării pentru copii, precum și alte daruri pascale pentru a sărbători cu bucurie slăvita Înviere a Domnului.

Printre beneficiarii campaniei au fost și 70 de copii ai AO „SOS Autism” din mun. Chișinău.

Acțiunile social-filantropice au fost realizate cu susținerea mai multor creștini și a unor instituții și organizații în parteneriat cu Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM.

Să-l preferăm pe Hristos cel gol, în locul ruginii! Să facem milostenie cu dispoziție mărinimoasă, cu inimă mulțumitoare și cu râvnă, căci prin aceasta ne oferim nouă odihna veșnică și însoțirea cu sfinții. Hristos a înviat!

 
Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate,
Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
437

Sfințirea a două răstigniri la Mănăstirea „Icoana Maicii Domnului, Potolește întristarea mea”, din cart. Dănuțeni, mun. Ungheni

Duminică, 30 octombrie, 2022, în a doua parte a zilei, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, s-a deplasat la Mănăstirea ”Icoana Maicii Domnului, Potolește întristarea mea”, de la Curtea Domnească, din cartierul Dănuțeni, mun. Ungheni, pentru a săvârși slujba de sfințire a două răstignirii (troițe). Ajunsă aici, Maica Stareță, Egumena ARSENIA (Bordeniuc), dimpreună cu […]