Bucuria binecuvântată a rugăciunii, în Duminca a XXIII-a după Cincizecime, la Catedrala mitropolitană

1485

În Duminca a XXIII-a după Cincizecime, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala mitropolitană „Naşterea Domnului” din Capitală, împărtăşind bucuria binecuvântată a rugăciunii împreună cu pământeanul nostru din Federația Rusă, PS Irineu, Episcop de Orsk și Gai, PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan și soborul preoțesc al Catedralei centrale a urbei.

La Vohodul mic, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan, Protopop al sectorului I, Chișinău şi Chelar al Catedralei mitropolitane, cu binecuvântarea Sanctității Sale, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kiril a fost decorat de către ÎPS Mitropolit Vladimit cu Ordinul BORu în cinstea „Sf. întocmai cu Apostolii, Cneaz Vladimir”, de gr. III, pentru muncă rodnică pe parcursul a două decenii de slujire sacerdotală.

Primind întărire și hrană duhovnicească, poporul a ascultat o predică de suflet despre necesitatea rugăciunii și a comportamentului creștinesc, tipic pentru perioada de asceză, cum este Postului Naşterii Domnului, ce a fost rânduit de Biserică pentru a-i pregăti pe credincioşi spre cuviincioasa întâmpinare şi serbare a marelui praznic al naşterii după trup a Mântuitorului Iisus Hristos.

Postului Naşterii Domnului aduce aminte creştinilor de patriarhii şi drepţii din Vechiul Testament, care au petrecut timp îndelungat în post şi rugăciune, în aşteptarea şi cu nădejdea venirii lui Mesia – Izbăvitorul. Acest post începe în 15/28 noiembrie şi se încheie în ajunul sărbătorii Naşterii Domnului, pe 24 decembrie/6 ianuarie.

După Liturghie creștinii au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir și au mers pe la casele lor întremați sufletește, cu gânduri senine, izvorâte din înțelepciunea Evangheliei, fiind astfel făclii vii de trăire a Credinței dătătoare de viață veșnică.

Sursa: www.mitropolia.md


Articole postate de același autor
3663

Pentru cei ce zic că nu se pot mântui în lume

Nu ne va mântui pe noi locul, dacă nu vom face voia lui Dumnezeu, ci, pe fiecare, îl mântuieste, mintea cea cu bunăvoie către Dumnezeu. Că nu este ajutor nici din dregătoria cea cinstită, nici din locul cel sfânt, pentru cel ce nu face porunca lui Dumnezeu. Că, ce dregătorie este mai mare decât dregătoria […]