Bucuria binecuvântată a rugăciunii, în Duminca a XXIII-a după Cincizecime, la Catedrala mitropolitană

1108

În Duminca a XXIII-a după Cincizecime, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala mitropolitană „Naşterea Domnului” din Capitală, împărtăşind bucuria binecuvântată a rugăciunii împreună cu pământeanul nostru din Federația Rusă, PS Irineu, Episcop de Orsk și Gai, PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan și soborul preoțesc al Catedralei centrale a urbei.

La Vohodul mic, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan, Protopop al sectorului I, Chișinău şi Chelar al Catedralei mitropolitane, cu binecuvântarea Sanctității Sale, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kiril a fost decorat de către ÎPS Mitropolit Vladimit cu Ordinul BORu în cinstea „Sf. întocmai cu Apostolii, Cneaz Vladimir”, de gr. III, pentru muncă rodnică pe parcursul a două decenii de slujire sacerdotală.

Primind întărire și hrană duhovnicească, poporul a ascultat o predică de suflet despre necesitatea rugăciunii și a comportamentului creștinesc, tipic pentru perioada de asceză, cum este Postului Naşterii Domnului, ce a fost rânduit de Biserică pentru a-i pregăti pe credincioşi spre cuviincioasa întâmpinare şi serbare a marelui praznic al naşterii după trup a Mântuitorului Iisus Hristos.

Postului Naşterii Domnului aduce aminte creştinilor de patriarhii şi drepţii din Vechiul Testament, care au petrecut timp îndelungat în post şi rugăciune, în aşteptarea şi cu nădejdea venirii lui Mesia – Izbăvitorul. Acest post începe în 15/28 noiembrie şi se încheie în ajunul sărbătorii Naşterii Domnului, pe 24 decembrie/6 ianuarie.

După Liturghie creștinii au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir și au mers pe la casele lor întremați sufletește, cu gânduri senine, izvorâte din înțelepciunea Evangheliei, fiind astfel făclii vii de trăire a Credinței dătătoare de viață veșnică.

Sursa: www.mitropolia.md


Articole postate de același autor
1936

Modelul suprem pentru un tânăr, trebuie să fie Hristos

Cuvântul de învățătură al Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni Gala Voluntarilor Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova, dedicată Zilei Tânărului Ortodox – 15 februarie 2017. TINERII ÎN BISERICĂ ŞI SOCIETATE Pornind de la faptul că tinerii au constituit dintotdeauna viitorul societății și mai cu seamă al Bisericii, Episcopia de Ungheni și Nisporeni permanent a avut ca […]


Foto