Apa darul lui Dumnezeu pentru oameni

1049

Marți, 27 martie, la  Școala Duminicală Sfânta Cuvioasă Parascheva din orașul Ștefan Vodă s-a desfășurat o activitate cu tema APA - DARUL LUI  DUMNEZEU.

“Dumnezeu ne învaţă cum trebuie să trăim, dându-ne exemplul apei. Apa, unde curge, duce viaţă cu sine şi o împarte celor care au nevoie de ea. Este bună şi generoasă. Ştie să netezească denivelările terenurilor. Este dreaptă. Fără să ezite, cade de pe acoperişuri în adâncuri. Este curajoasă. Suprafaţa ei este netedă, dar poate forma valuri adânci. Este înţeleaptă. Rocile şi stâncile care îi stau în cale le ocoleşte. Ştie să suporte. Dar puterea sa blândă este la treabă ziua şi noaptea pentru a da la o parte obstacolele. Este perseverentă. Oricâte serpentine ar trebui să ia asupra ei, nu-şi pierde din vedere direcţia spre ţelul ei veşnic, spre mare. Este conştientă de scopul ei. Şi oricât de murdară devine, se străduieşte fără încetare să devină curată. Are putere să se reînnoiască. De aceea, spuse Sfântul, privesc în apă. Dumnezeu mă învaţă prin exempul ei viaţa corectă”.

Astfel și elevii Școlii Duminicale au încercat să înțeleagă calitățile apei și în viață să-i urmeze exemplul.

Elevii au prezentat multe reguli de  protejare și de economisire a apei și au înțeles că apa este unul dintre  darurile cele mai de preț ale Lui Dumnezeu pentru noi oamenii. Copiii au pregătit și o expoziție cu această tematică. La sfârșitul activității toți copii au primit daruri ca mulțumire pentru truda depusă.

Preotul Ioan Apostol împreună cu  Preoteasa Olga  aduc mulțumiri și închinăciuni voluntarilor care pun foarte mult suflet in educația creștină a copiilor care frecventează scoala și anume doamnelor Harcenco Maria și Rodnițchi Lilia.

 


Articole postate de același autor