Adunarea ordinară și mărturisirea preoților din protopopiatul Telenești

501

Marți, 11 decembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul ,,Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din satul Negureni, raionul Telenești a avut loc ședința administrativă și mărturisirea preoților, convocată de către protoiereul mitrofor Marian Boldescu, protopopul bisericilor din raionul Telenești.

Evenimentul a fost precedat de oficierea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, cu participarea preoţilor din această circumscripţie. 

La sfârșitul slujbei, duhovnicul protopopiatului, protoiereul mitrofor Mihail Ili a ţinut un cuvânt de învăţătură în faţa confraților preoţi, abordând perioada postului Nașterii Domnului, conform canoanelor Sfintei Biserici. Sfinția sa, i-a îndemnat pe slujitori la o activitate cât mai spornică.

La fel, au fost discutate un șir de întrebări ce țin de activitatea pastoral-administrtiavă a parohiilor din protopopiatului  Telenești și măsurile cultural-duhovnicești la închierea postului.

Protopopiatul Telenești

sursa mitropolia.md


Articole postate de același autor
5371

Secretele unei familii reuşite

De foarte multe ori, familia are gustul durerii. În spatele uşilor închise, prinde viaţă familia ta, sau a mea, ducând în ea toată suferinţa pe care am acumulat-o unul pentru altul. În orice căsnicie apar momente de suferinţă, de lacrimi, toate pe fondul lipsei de cunoaştere a unor principii simple, dar eficiente, de a trăi […]