Activitate extracurriculară la Liceul „Constantin Stere” din Soroca

1198

Joi, 18 ianuarie, Preasfințitul IOAN al Sorocii a vizitat Liceul Teoretic „Constantin Stere” din municipiul Soroca, participând la o activitate extracurriculară cu genericul „Sfinții Închisorilor”, organizată de către Doamna Suzana CRAVEȚ, profesoară de limbă română și religie în această instituție.

Elevii antrenați în această activitate au pus în lumină viața, opera și martiriul redutabilelor personalități Vasile Militaru, Nichifor Crainic, Valeriu Gafencu, Nicolae Steinhardt, Radu Gyr, etc.

La finalul acestui program literar-cultural s-au adresat celor prezenți episcopul IOAN, Dl Vasile BAȘ, director al Liceului și Dna Angela BUCĂTARU, director-adjunct. Arhiereul vicar a vorbit elevilor și profesorilor despre acești oameni ai credinței și ai cuvântului, arătând impactul vieții lor pentru generația de azi.

Totodată, a apreciat dedicația și talentul tinerilor implicați, dar și organizarea la înălțimea cuvenită a evenimentului de către profesoara Suzana CRAVEȚ

sursa http://ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
913

Adunarea ordinară a Protopopiatului Ungheni

Joi, 23 martie 2017, cu binecuvântarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a avut loc adunarea ordinară a Protopopiatului Ungheni. Adunarea a avut loc în Biserica „Sfântul Prooroc Ilie” din satul Rezina. La începutul adunării, Specialistul Superior SAÎI a DSE Ungheni, locotinentul major pentru situaţii de salvare, Dnl Vladimir GÎRBEA, a făcut o instruire […]