Acţiune de caritate pentru internatul psihoneurologic din s. Bădiceni, r. Soroca

1410

La data de 23 iunie curent, câţiva slujitori din cadrul Vicariatului de Soroca, având binecuvântarea Preasfinţitului IOAN, Episcop de Soroca, Vicarul Mitropoliei Chişinăului şi a întregii Moldove, au efectuat o vizită la internatul psihoneurologic din s. Bădiceni, r. Soroca, unde sunt adăpostite şi tratate 435 de persoane cu diverse dezabilităţi psihoneurologice.

Slujitorii bisericii, primind avizul administraţiei instituţiei, au oferit un prânz, cât şi alte daruri pentru toţi oamenii de aici, ca răspuns primind nu doar recunoştinţa conducătorilor internatului, ci şi emoţiile, bucuriile, vădit exprimate ale pacienţilor din aceasta staţiune.

În urma discuţiilor preoţilor cu reprezentanţii acestui internat, s-a convenit ca clerul Vicariatului de Soroca, periodic să viziteze aceşti oameni defavorizaţi şi să întreprindă acţiuni de caritate, menite să aline necazurile acestei categorii sociale.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
3218

„Este bine, părinte, le-ai aşezat bine!”

Într-o mănăstire trăia un preot foarte evlavios (întâmplarea mi-a relatat-o fericitul părinte Gavriil, care a fost mulţi ani stareţul sfintei mănăstirii Dionisiu, din Muntele Athos). Acesta era puţin învăţat, dar avea o credinţă puternică, virtute pe măsură şi multe nevoinţe duhovniceşti. Rămânea la Proscomidie în picioare timp de mai multe ore, cu toate că de […]