Acţiune de caritate pentru internatul psihoneurologic din s. Bădiceni, r. Soroca

1943

La data de 23 iunie curent, câţiva slujitori din cadrul Vicariatului de Soroca, având binecuvântarea Preasfinţitului IOAN, Episcop de Soroca, Vicarul Mitropoliei Chişinăului şi a întregii Moldove, au efectuat o vizită la internatul psihoneurologic din s. Bădiceni, r. Soroca, unde sunt adăpostite şi tratate 435 de persoane cu diverse dezabilităţi psihoneurologice.

Slujitorii bisericii, primind avizul administraţiei instituţiei, au oferit un prânz, cât şi alte daruri pentru toţi oamenii de aici, ca răspuns primind nu doar recunoştinţa conducătorilor internatului, ci şi emoţiile, bucuriile, vădit exprimate ale pacienţilor din aceasta staţiune.

În urma discuţiilor preoţilor cu reprezentanţii acestui internat, s-a convenit ca clerul Vicariatului de Soroca, periodic să viziteze aceşti oameni defavorizaţi şi să întreprindă acţiuni de caritate, menite să aline necazurile acestei categorii sociale.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
12045

Pierdem toată osteneala noastră, dacă nu păzim acestea două: mintea și limba

De multe ori pierdem toată osteneala noastră și toată fapta bună, dacă nu păzim acestea două: mintea și limba. Că tot păcatul se începe de la minte, de la gând, și toată fapta rea se exprimă întâi prin limbă. Sfântul Isaac Sirianul zice: Limba omului drept este scaunul Împăratului Hristos, iar limba celui rău este […]