A doua zi de Învierea Domnului, sărbătorită liturgic la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

835

Luni, 3 mai 2021, în a doua zi după Învierea Domnului, Presfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

Alături de Ierarh, au trăit acel îndemn al bucuriei pascale prin Sfânta Liturghiei, soborul de preoți și diaconi slujitori ai Catedralei, dar și credincioșii prezenți.

La final Preasfinția Sa, însoțit de slujitori, cântăreții și credincioși, au săvârșit tradiționalul înconjor al bisericii cu citirea a patru pericope evanghelice ale Învierii.

După aceasta, Ierarhul a felicitat credincioșii prezenți cu marea sărbătoare, mulțumindu-le pentru prezență la Sfânta liturghie.

Răspunsurile liturgice au fost date la strană de Corul Catedralei Episcopale, condus de Dna Irina Vizitiu-Gajim.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni
Foto: Arhidiaconul Veniamin (Seculțanu)

Sursa: episcopia-ungheni.md

 


Articole postate de același autor
520

Arhimandritul Porfirie (Dobre), egumenul Sfintei Mănăstiri Sireți a împlinit 50 ani

Cu ocazia jubileului de 50 ani ai vieții, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir a adresat un mesaj de felicitare, arhimandritului Porfirie (Dobre), egumenul mănăstirii „Sf. M. Mc. Iacov Persul” din s. Sireți, r. Strășeni, în care se menționează: Preacuvioase părinte Porfirie, Vă felicităm cordial cu ocazia jubileului de 50 de ani din ziua nașterii și Vă […]