A demarat cea de-a II-a ediție a Campaniei Filantropice „De Crăciun devii mai bun!”: Peste 150 de copii din familii defavorizate au primit daruri

1355

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, în preajma Sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, Ocrotitorul copiilor, la Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” din Chișinău a fost dat startul celei de-a II-a ediții a Campaniei Filantropice „De Crăciun devii mai bun!”.

Cu acest prilej, 150 de copii din țară proveniți din familii defavorizate sau aflate în dificultate au primit daruri: cadouri, dulciuri, jucării, hăinuțe, încălțăminte, produse alimentare și igienice.

Darurile au fost oferite copiilor de către Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate al Mitropoliei Moldovei, Dl Serghei Crudu, însoțit de Grupul de tineri voluntari al Mitropoliei, care au transmis tuturor cu acest prilej mesajul Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir de binecuvântare şi preţuire părintească, urându-le tuturor sărbători cu pace, lumină în suflete și în familii și multe bucurii sfinte alături de cei dragi.

Printre beneficiari au fost:

  • 31 copii ai Centrului de Asistență Socială Specializată „Prosperare” din s. Bocșa, r. Fălești;
  • 10 copii proveniți din familii nevoiașe din s. Horești, r. Ialoveni;
  • cei 8 copilași ai Părintelui Marin Cij, rămași recent fără mamă;
  • 8 copii plasați temporar în familii de asistenți parentali profesioniști din Chișinău;
  • 93 de copii proveniți din familii defavorizate.

De asemenea, copiii și părinții au fost îndemnați să fie solitori ai unei lumi mai bune, a împărtășirii bucuriei venirii lui Hristos în lume și a împreunării noastre cu Dumnezeu.

În această perioadă a sărbătorilor de iarnă (decembrie 2020-ianuarie 2021), se vor desfăşura un şir de activități social-filantropice destinate persoanelor vulnerabile și cu dizabilități provenite atât din instituțiile sociale și de stat, cât și din familii numeroase și nevoiașe.

Prin mesajul colindului și a darurilor oferite cu prilejul Praznicului Nașterii Domnului, campania organizată de către Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate are scopul de a înălța sufletește pe orice creștin, să înnoiască tuturor făptura interioară, să-i apropie pe oameni unii de alții, să îi îndemne să fie mai buni, mai iubitori, mai iertători, mai credincioși, picurând în suflete liniștea și echilibrul moral, atât de necesar în călătoria vieții fiecărui creștin.

Pe parcursul campaniei vor fi reflectate evenimentele desfăşurate.

Cei care doriți să participați în calitate de voluntari sau să susțineți cu anumite mijloace acțiunile care se vor desfășura în cadrul campaniei filantropice puteți apela la nr. de telefon: 067223981.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
2481

Cine este, de fapt, Pintilie Călătorul?

În legătură cu numele lui Pintilie Călătorul, există credința că, din această zi „se călătorește vara”, o călătorie semnalată de plecarea păsărilor migratoare în țările calde, sau de îngălbenirea ușoară a frunzelor, în special a celor de tei. În realitate, însă, Pintilie Călătorul este o preudo-sărbătoare, ca și Foca sau Ilie-Pălie. Tradiția populară a creat […]