A avut loc adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul Șoldănești

1304

Vineri, 10 martie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica «Sf. ArhangheliMihail și Gavriil» din or. Şoldăneşti a avut loc adunarea ordinară a preoțilordin Protopopiatul Șoldănești.

După rugăciune, a urmat, mărturisirea preoților de către părintele duhovnic prot. mitr. Efim Moroșan. Protopopul de Șoldănești, Prot. mitr. Vasile Rotari a venit cu un cuvânt de învățătură și încurajare duhovnicească, adresat preoților, după care a reaminit despre necesitatea implicării directe a preoților în procesul educațional-didactic din școlile raionului. A oferit propuneri referitoare la desfășurărea Luniipentru viaţă pe parcursul 1 – 31 martie, sugestii de activități în cadrul Săptămânii dedicate Tineretului Ortodox, a sugerat preoților care predau Religia să-și împărășescă din activitatea realizată pe tărâmul educațional în paginile revistei “Altarul credinţei”.

Preotul Mihail Fagurel, parohul bisericii din s. Samașcani, membru al Sectorului Sinodal Relații Culturale; Prot. Mitr. Victor Danu – parohul bisericii „Nasterea Maicii Domnului” din s. Salcia, membru al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret, Prot. Mitr. Igor Ceban, parohul bisericii „Minunea Sf. Arhanghel Mihail” din s. Cobîlea; Preotul Vitalie Tomacinschi, parohul bisericii „Sf. Treime”din s. Pohoarna au prezentat rapoarte de activitate cu privire la acţiunile întreprinse în anul 2016.

La finalul şedintei Protopopul împreună cu secretarul protopopiatului Şoldăneşti, preotul Mihail Fagurel au primit dările de seamă pe trimestrul I, anul 2017. Apoi s-a discutat despre pericolul jocului morții de pe internet, precum şi existenţa unor cazuri de tentative de suicid printre adolescenţi. Părintele Protopop a îndemnat preoţii să fie deschişi spre colaborare şi intervenţii necesare pe domeniul respectiv.

Au urmat probleme curente și comunicări administrative. Protopopul a răspuns la întrebările slujitorilor, mulțumindu-le pentru strădaniile şi implicarea activă în viața comunităților.

Protopopiatul Șoldănești


Articole postate de același autor
3212

Numai credința poate stinge focul tristeții

Dacă susțineți că aveți credință-n Dumnezeu, dar vă împiedicați iarăși în beznă din pricina tristeții, atunci credința voastră este puțină. Necredința voastră se vădește prin felul în care credeți, anume că Domnul casei ori nu poate, ori nu știe, ori nu vrea să Se îngrijească de casa Sa și lasă grija casei Lui pe seama […]


Foto