Noaptea de Înviere la Catedrala mitropolitană

896

Serviciul divin la Catedrala mitropolitană de Învierea Domnului a fost săvârșit de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, căruia i-a coliturghisit Secretarul mitropolitan Prot. mitr. Vadim Cheibaș și soborul de slujitori ai Catedralei.

În cadrul slujbei, Arhipăstorul s-a rugat lui Dumnezeu să le dăruiască sănătate celor bolnavi, răbdare și pricepere tuturor medicilor și întregului personal medical, în lupta cu noul coronavirus.

Celor aflați în case din cauza pandemiei, Mitropolitul Vladimir le-a transmis sărbători luminate cu sănătate și pace, bucurie și mult ajutor de la Dumnezeu.

Slujba Pascală a fost transmisă în direct de Compania Teleradio Moldova și on-line pe TRM.MD, iar comentariile liturgice fiind oferite de către jurnalistul Iulian Proca.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md/


Articole postate de același autor
2889

”Aceşti bandiţi sunt într-adevăr ticăloşi. Chiar şi Dumnezeu este cu ei”

Minune întâmplată cu deţinuţii închisorilor comuniste, povestită de Părintele Justin Pârvu. Doresc să povestesc ceea ce s-a făcut în 30 ianuarie 1962, ziua „Sfinţilor Trei Ierarhi: Vasile, Grigorie şi loan”. O dimineaţă ceţoasă şi rece – o ceaţă şi o umiditate, care pătrundea în tot corpul. Eram îmbrăcaţi în uniformă vărgată, specifică deţinuţilor. Numai o […]