Mitropolitul Vladimir a vizitat lavra Cuviosului Serghie din Serghiev-Posad și Academia de Teologie Ortodoxă din Moscova

970

Marți, 18 februarie, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a efectuat o vizită de pelerinaj la lavra „Sfânta Treime” a Cuviosului Serghie din Serghiev-Posad.

Întâistătătorul a fost însoțit de către episcopul Ioan al Sorocii, vicar mitropolitan.

Înaltpreasfințitul s-a închinat la moaștele Sfântului Cuviosului Serghie de Radonej, rugându-se pentru drept-măritorul popor al Moldovei.

În continuare, Ierarhul a mers la Academia de Teologie Ortodoxă din Moscova.
Aflându-se în Alma mater, arhipăstorul și amintit de frumoasa perioadă a studenției, de redutabilii profesori, dar și de colegii săi.

În perioada anilor 80, Mitropolitul Vladimir a studiat și a absolvit cu succese înalte Seminarul și Academia de Teologie Ortodoxă din Moscova.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
4723

Casa sufletului este răbdarea, hrana sufletului este smerenia

Din invataturile staretului Ambrozie de la Optina 1. A trăi înseamnă să nu fii mâhnit, să nu judeci pe nimeni, să nu superi pe nimeni şi cu toţi să fii respectuos. 2. Pentru mireni, rădăcina tuturor relelor este iubirea de argint, iar pentru călugări – iubirea de sine. 3. Tristeţea vine din îngâmfare şi de […]