Slujire arhierească în sîmbăta a treia a Postului Mare la Soroca

2607

În sîmbăta a treia a Postului Mare, dedicată pomenirii tuturor celor din veac adormiți, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfîntului Ioan Gură de Aur în catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

Și în această binecuvîntată zi a Păresimilor, creștinii prezenți la slujbă s-au spovedit și au primit Trupul și Sîngele Mîntuitorului Hristos.

După Liturghie a fost săvîrșit parastasul pentru cei adormiți, iar mai apoi a fost explicat credincioșilor despre necesitatea rugăciunilor întru pomenirea răposaților.


Articole Asemănătoare
2760

Postul trăit prin rugăciune și pocăință la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din or. Soroca

În prima zi a Postului Mare, PS Ioan, Episcop de Soroca, vicar mitropolitan dimpreună cu slujitorii Catedralei episcopale „Adormirea Maicii Domnului” din or. Soroca a oficiat Canonul Sfântului Andrei Criteanul, biserica dovedindu-se a fi neîncăpătore pentru nenumărații creștini dornici de a se ruga alături de Chiriarh pentru iertarea păcatelor și întărire întru credință. La finalul […]

Articole postate de același autor
2506

Patriarhul României îndeamnă: Să susținem familia tradițională!

Familia a fost şi este constant prezentă în centrul misiunii pastorale şi sociale a Bisericii, deoarece aceasta reprezintă fundamentul societăţii umane. Patriarhul Daniel şi-a arătat, în repetate rânduri, susţinerea faţă de familia tradiţională care trebuie să facă faţă astăzi multiplelor provocări şi crize din societatea contemporană. Familia se găseşte într-o situaţie fragilă şi dificilă, spune Patriarhul nostru, deoarece modelul însuşi […]