La Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei din Tiraspol s-au desfășurat cursuri pentru pedagogi

1842

Între 28 martie și 1 aprilie la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei din Tiraspol s-au desfășurat cursuri de formare continuă la profilul "Aspecte metodice și teoretice ale predării obiectului "Bazele credințelor religioase și a eticii" pentru școlile primare."

În cadrul lor, la data de 29 martie, cu binecuvântarea Arhiepiscopului de Tiraspol și Dubăsari Sava, președintele departamentului eparhial pentru relații cu instituțiile de învățământ și a politicii de tineret, protoiereul Nikita Zaveriuha a prezentat o prelegere cu tema "Caracteristici ale conținutului modulului "Bazele culturii ortodoxe". De asemenea a fost prezentată și o oră practică privind particularitățile conținutului modulului "Bazele eticii", în cadrul căreia s-a răspuns la numeroase întrebări din partea participanților la curs.

sursa http://diocese-tiras.org/


Articole postate de același autor
7191

Una din metodele fundamentale de vindecare a sufletului este liniştea

Una din metodele fundamentale de vindecare a sufletului este liniştea, în cel mai deplin sens al cuvântului. Omul contemporan caută tămăduirea aşezării sale lăuntrice, în special pentru că e hărţuit şi suprasolicitat. Lumii noastre descurajate, obosite şi confuze, Ortodoxia îi îmbie perspectiva de a dobândi liniştea. Consider că tradiţia ortodoxă conţine învăţături preţioase în această […]