Grecia: A fost depus dosarul pentru canonizarea unui cuvios contemporan

2613

Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolit de Fthiotida, a înaintat Sfântului Sinod al Bisericii Greciei dosarul privind canonizarea Ieromonahului Visarion Κorkoliakos, egumenul Mănăstirii Agaton, supranumit „duhovnicul cel milostiv” (†22 ianuarie 1991).

Dosarul depus joi, 10 ianuarie 2019, conține un referat detaliat referitor la viața cuvioasă și lucrarea filantropică a Starețului Visarion Agatonitul, precum și evenimente care au urmat descoperirii cinstitelor sale oseminte, care sunt bine mirositoare.

”Să nu-i judeci niciodată pe preoți, pentru că atunci când se dărâmă un preot în conștiința lumii, împreună cu el se dărâmă și mulți creștini. -Cuviosul Visarion Agatonitul (1991)

Potrivit unei informări a Mitropoliei de Fthiotida, dosarul de canonizare a fost deja analizat de Comisia Sinodală privind aspectele dogmatice și nomocanonice a Sfântului Sinod al Bisericii Greciei.

Conform procedurii din Grecia, Sfântul Sinod se va adresa Patriarhiei Ecumenice în vederea canonizării Cuviosului Visarion și pentru înscrierea numelui său în Sinaxarul Bisericii Ortodoxe.

Cuviosul Visarion Agatonitul: biografie

Cuviosul Visarion Korkoliakis s-a născut în Petalidi, Messinia, în anul 1908, primind la botez numele de Andrei.


Cuviosul Visarion Agatonitul cel Milostiv

La vârsta de 18 ani, a mers în Kalamata, unde s-a întâlnit cu oameni duhovnicești și s-a decis să intre în cler. A fost tuns în monahism și a primit numele de Visarion, fiind ulterior hirotonit diacon și preot.

Studiul continuu al Sfintei Scripturi, al cărților și textelor sfinte ale Bisericii i-au oferit părintelui Visarion o formare teologică profundă.

Fiind invitat de Mitropolitul Iezechiel, părintele Visarion a mers în 1935 în Karditsa unde s-a dedicat activităților filantropice.

În anul 1955 a mers la Mănăstirea lui Agaton din Fthiotida, unde s-a ocupat cu renașterea spirituală a mănăstirii.

În fiecare luni și marți, cuviosul mergea la spitalele din Lamia și îi vizita pe bolnavi, îi consola și îi spovedea. Astfel, cu personalitatea sa harismatică, cu dragostea sa față de oameni și cu modul său simplu de a fi reușea să mângâie sufletele întristate.

Starețul Visarion a adormit în Domnul la spitalul Sotiria din Atena în data de 22 ianuarie 1991.

Osemintele sale au fost găsite neputrezite în data de 3 martie 2006.

sursa http://basilica.ro


Articole postate de același autor
7573

Să ţinem sărbătorile!

În ultimul timp am observat că tot mai numeroşi credincioşi cu serviciu, pentru care s-au luptat mult să-l obţină sau se zbat stăruitor ca să şi-l menţină, se preocupă de modul cum este bine să procedeze în sărbătorile din cursul săptămânii, atunci când, nefiind declarate libere legale, se văd constrânşi să-şi împlinească obligaţiile contractuale. Intervine, […]