Actualitate

Locul unde Hristos Domnul a primit Botezul urmează să fie redeschis în decembrie 2019

2122

După aproximativ 50 ani, locurile sfinte unde Mântuitorul Iisus Hristos a primit Botezul urmează să fie redeschise publicului spre sfârşitul anului viitor, pe măsură ce ultimele mine sunt îndepărtate din zonă.

Marcel Aviv, cel care conduce Autoritatea din cadrul Ministerului Naţional al Apărării privind acţiunea de deminare, a spus că speră ca acest proces de înlăturare a minelor antipersonal să fie încheiat în cursul lunii decembrie 2019.

„Israelul a plasat toate minele între 1967 și 1971 pentru că a existat un război, dar acum este o graniță a păcii”, a spus Avi pentru The Times of Israel, citat de Pravmir.

Sit-ul istoric localizat la aproximativ 10 km est de Ierihon este casă a mai multor biserici creştine.

Zona Qasr Al-Yahud găzduiește biserici din opt denominațiuni diferite, printre lăcaşurile de cult deteriorate fiind şi schitul românesc Sfântul Ioan Botezătorul.

Aici a slujit sfântul cuvios de origine română Ioan Iacob de la Neamţ (cinstit de Biserica Ortodoxă în data de 5 august).

Pentru refacerea Schitului românesc, și implicit a deminării zonei, Patriarhia Română a inițiat în 2016 o campanie de strângere de fonduri, iar cei interesați pot dona în conturile deschise pentru acest scop.

Sursa Basilica.ro


Articole Asemănătoare
4070

Cine poate fi călugăr?

Cât despre întrebarea: „Cine poate fi călugăr?”, zic nimeni. În niciun caz eu. Şi când zic asta, iarăşi vorbesc poate şi pentru tine, suflete, că nimeni nu poate fi călugăr. Dar revin: dacă a voit aşa Dumnezeu, făcă-se voia Lui. Şi exemplul nostru cel mai mare a fost Maica Dom­nului, căreia, când îngerul a venit […]

Articole postate de același autor
2305

Troiţă în cinstea Sfinţilor Împăraţi Constantin și Elena în faţa Palatului Mitropolitan

În duminica a doua după Cincizecime, ÎPS Mitropolit Vladimir a sfințit o troiță închinată Sfinților Împărați Constantin și Elena în preajma sediului mitropolitan din capitală. Troița a fost ridicată de către un grup de enoriaşi, la inițiativa juristului Gheorghe Avornic. Troița a fost sculptată în piatră de către meşteri iscusiţi din zona Cosăuţi și este […]