Susținem viața, familia și valorile creștine. Marșul pentru viață 2016 s-a desfăşurat la Chişinău

1645

În acest an, Mitropolia Moldovei a răspuns apelului lansat de ONG ,,Moldova pentru Viață’’, participând la Marșul pentru Viață organizat la Chișinău.

Pe data de 26 martie, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, mai mulţi slujitori din capitală, în frunte cu Episcopul Ioan de Soroca, au parcurs traseul Spitalul municipal nr.1 – Scuarul Catedralei “Naşterea Domnului” pentru a se pronunța în susținerea valorilor fundamentale: viața, familia și pentru a combate avortul.

Evenimentul se încadrează într-o serie de acțiuni cu același mesaj, organizate în diferite state ale lumii. Menționăm că anul acesta, la Marșul pentru viață s-au aliniat mai multe localități din RM, în special Orhei, Drochia, Ungheni, Călăraşi, Nisporeni ş.a.

Mulțumim preoților, familiilor, tinerilor care au participat la acest eveniment.


Articole Asemănătoare
1891

„Marșul pentru Viață – 2017” în s.Dubăsarii Vechi r.Criuleni

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, duminică 9 aprilie, de Intrarea Domnului în Ierusalim sau Florii, cum este supranumită această sărbătoare în popor, în s.Dubăsarii Vechi r.Criuleni s-a desfășurat „Marșul pentru viață – 2017”. Astfel, după săvârșirea Sf. Liturghii credincioșii au desfășurat un Drum al Crucii, deplasându-se în procesiune prin […]

Articole postate de același autor
1761

ÎPS Mitropolit Vladimir a participat la lucrările Sfântului Sinod al BORu

Luni, 14 mai 2018, în clădirea istorică a Sfântului Sinod din orașul Sankt-Petersburg, a avut loc ședința ordinară a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, prezidată de către Sanctitatea Sa Kiril, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse. La începutul ședinței, Patriarhul a adresat membrilor Sfântului Sinod un mesaj de salut: ”Îi salut pe toți membrii Sf. Sinod […]