Iată, v-am dat putere să călcați peste șerpi și peste scorpii

3157

Era vorba de un monah analfabet, care nu știa să citească și-i asculta pe ceilalți când citeau Evanghelia. Acest monah, în simplitatea lui, în simplitatea credinței lui, a ajuns în stadiul în care prindea șerpii cu mâna. Toți șerpii pe care-i găsea, acolo unde schimnicea el, îi lua cu mâna și-i arunca afară. 

Când ceilalți îl întrebau cum face de-i ia cu mâna, le-a răspuns: "Cum adică, cum îi prind cu mâna?I Nu a spus Hristos Iată, v-am dat putere să călcați peste șerpi și peste scorpii? Dacă Hristos spune, ce altceva să fac?
Numai că la început îi luam și-i târam ca să-i arunc afară, dar se înfășuraupe mână și cu coada îmi desfăceau pumnul ca să fugă, de aceea acum îi prind altfel și-i dau afară."

Arhim. Simeon KRAIOPOULOS, In pustiul lumii, Ed. Bizantină, 2014, p.43


Articole postate de același autor
4079

Dacă vreodată voi avea nevoie de tine, pot să te chem?

Oamenii își dau porecle, se insultă prin cuvinte sau gânduri, își detestă munca, nu le place casa în care locuiesc, mașina sau tramvaiul și tot așa. Listă fără de sfârșit…Sunt secătuiți de energie. O căutare sterilă, în care mintea condamnă mereu și se hrănește din asta.  Nu mai juca jocul regretelor! Ai putea fi fericit […]