Episcopul Ioan al Sorocii a slujit la mănăstirea Crasna din regiunea Cernăuți

1718

La praznicul Schimbării la Față a Mântuitorului Episcopul Ioan al Sorocii, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a slujit împreună cu Înaltpreasfințitul MELETIE, Mitropolitul Cernăuților și Bucovinei la mănăstirea de maici „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” din localitatea Crasna, regiunea Cernăuți.

Biserica principală a așezământului monastic are hramul în cinstea sărbătorii Schimbării la Față a Domnului.

La Liturghia praznicală au participat alături de preoții slujitori starețele mănăstirilor Crasna, Sucevița, Dragomirna și Marginea.

La sfârșitul slujbei, cu binecuvântarea Mitropolitului MELETIE, Episcopul Ioan a rostit cuvânt de învățătură, felicitându-i pe toți cei prezenți cu prilejul hramului, apoi a sfințit strugurii, aduși în această zi pentru binecuvântare.

http://ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
4337

Cu iubire, despre Maica Domnului…

Cu toate că suntem în perioada Postului Mare, când atenția este îndreptată spre Cruce, aș vrea să mă concentrez puțin asupra figurii luminoase a Maicii Domnului, care este destul de discretă în Evanghelii, dar Tradiția îi oferă un loc aparte. Fiică mult-dorită a lui Ioachim și a Anei, Maria duce o viață curată la templu, […]