Episcopii vicari ai Mitropoliei Moldovei, împreună cu un grup de clerici ai BOM decoraţi de Preşedintele Republicii Moldova

1423

Miercuri, 8 august, în incinta Reședinței de Stat, Președintele Republicii Moldova, dl Igor Dodon, a înmînat distincţii de stat unui grup de clerici ai Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Pentru merite în opera de renaștere spirituală și morală a societății, contribuție la promovarea valorilor creștin-ortodoxe și activitate intensă în realizarea acțiunilor consacrate Anului Ștefan cel Mare și Sfânt, Domnitor al Moldovei, Episcopii vicari ai Mitropoliei Moldovei: PS Ioan de Soroca și PS Siluan de Orhei au fost decorați cu Ordinul „Gloria Muncii”. Totodată, de Ordine și Medalii prezidențiale s-au învrednicit mai mulți clerici din cadrul BOM.

Distincţiile au fost înmînate într-o atmosferă solemnă la Reşedinţa de Stat a Preşedintelui Republicii Moldova, alături de poliţişti, militari, medici şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

08


Articole postate de același autor
1595

Prăznuirea Icoanei făcătoare de minuni ,,Potolește Întristarea mea” la mănăstirea ,,Cuvioasa Parascheva” Hîncu

Cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, la mănăstirea Hîncu zilnic se savîrșesc două Sfinte Liturghii la miezul nopții și alta diminiața, la fel și astăzi în ziua prăznuiri icoanei Maicii Domnuui ,,Potolește Întristarea mea” și a Sf. Grigore Teologul, sa savărșit Sfînta Liturghie la miezul nopții de către duhovnicul mănăstirii Arh. Pavel […]